• وبلاگ : la politique
  • يادداشت : اصول گرايي
  • نظرات : 1 خصوصي ، 3 عمومي
  • mp3 player شوکر

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + تورج اكبري 

    شوراي امنيت


    شوراي امنيت قوي‌ترين نهاد سازمان ملل متحد است. منشور ملل متحد اجراي تصميم‌هاي شوراي امنيت را براي تمام اعضاي سازمان ملل متحد الزامي کرده است. اين تصميم‌ها به صورت قطعنامه‌هاي شوراي امنيت اعلام مي‌شود. شوراي امنيت پنج عضو دائم و ده عضو انتخابي دارد. پنج عضو دائم اين شورا در تصميم‌ها و راي‌گيري‌هاي شورا حق وتو دارند. رياست شوراي امنيت نوبتي است و طول مدت آن يک ماه است.
    اعضاي دائم و داراي حق وتو
    • آمريکا
    • روسيه
    • چين
    • انگليس
    • فرانسه
    اعضاي انتخابي
    ?? عضو انتخابي شورا توسط مجمع عمومي براي يک دوره دوساله (که از ? ژانويه آغاز مي‌شود) انتخاب مي‌شوند. هر سال، پنج عضو جديد جايگزين اعضاي قديمي‌تر مي‌شوند. اعضاي کنوني (سال ????) عبارتند از:
    • اسلواکي
    • آفريقاي جنوبي
    • اندونزي
    • ايتاليا
    • بلژيک
    • پاناما
    • پرو
    • جمهوري کنگو
    • غنا
    • قطر
    وتو در ادبيات لاتين به معناي ممنوع مي‌کنم است. اين کلمه براي لغو يکطرفه يک قانون به کار مي‌رود و به اين ترتيب وتو قدرت نامحدودي است که مي‌تواند سبب جلوگيري از (و نه تصويب) تغييرات خاص شود. حق وتو براساس انديشه برتري صلح بر عدالت در اختيار ? عضو دائم شوراي امنيت ،شامل آمريکا ،فرانسه ،انگلستان ،روسيه و چين قرار گرفته است.
    در منشور سازمان ملل متحد هرگز کلمه‌اي به نام وتو قيد نشده‌ است بلکه لزوم جلب ? راي موافق از مجموع ?? راي اعضاي شوراي امنيت که بايد شامل ? راي موافق اعضاي دائم شورا باشد مطرح است ،به اين ترتيب مخالفت يکي از اعضاي دائم به معناي عدم تصويب قطعنامه و به اصطلاح وتوي آن است.

    + تورج اكبري 

    روز 26 دسامبر سال 1991، کشوري که پيش از اين به نام «اتحاد جماهير شوروي» خوانده مي‌شد، به 16کشور تجزيه شد اما 120روز قبل از انهدام اين امپراطوري، در اول سپتامبر 1991، يکي از ايالت‌هاي کوچک و کم‌جمعيت کشور مزبور، اولين پرچم استقلال‌طلبي را به اهتزار درآورد و خود را به نام تاريخي اقوامي که در آن مستقر بودند؛ «جمهوري چچن ـ اينگوش» ناميد.

    به گزارش مشرق، ايالت موسوم به «چچن ـ اينگوش» که نود و هشت درصد جمعيت آن را مسلمانان تشکيل مي‌دادند، به رهبري يک ژنرال مسلمان چچني به نام «جوهر موسايوويچ دودايف» خواهان استقلالي شد که حدود 200 سال قبل از دست داده بود.

    جوهر دودايف به سال 1944 در روستاي يالخوري در چچن متولد شد. خانواده او از جمله جان بدربردگان تبعيد قوم چچن به قزاقستان بود. در جريان اين تبعيد تاريخي که با هدف انهدام چچن‌ها، توسط استالين انجام گرفت، يکي از بزرگ ترين نسل کشي‌هاي تاريخ بشريت به وقوع پيوست.

    «جوهر دودايف» بر اساس انتخاباتي که مطابق با قانون اساسي جديد «جمهوري چچن ـ اينگوش» با آراي اکثريت ملت خويش به عنوان اولين رئيس جمهور اين ملت انتخاب شد.
    حاکمان جديد مسکو، تمامي يک دهه بعد را به جنگ با جمهوري کم جمعيت چچن پرداختند. در برابر ديدگان حيرت زده جهانيان، جنگ ميان پرجمعيت ترين ارتش جهان با کشوري که که تمام جمعيت آن به يک ميليون نفر نمي‌رسيد، به جاي چند روز، ساليان سال به درازا کشيد.

    فرماندهي اولين مرحله از نبرد آزاديبخش چچن عليه متجاوزين روسي، راسا بر عهده جوهر دودايف قرار داشت. وي سرانجام در 22 آوريل 1996 ، طي عمليات مشترک ارتش روسيه و دستگاه اطلاعاتي رژيم صهيونيستي «موساد» و سازمان امنيت ملي آمريکا، توسط شليک مستقيم جنگنده‌هاي متجاوزين روس کشته شد.

    جريان به اين ترتيب بود که ابتدا با رديابي مکالمات او که بوسيله تلفن ماهواره‌اي اش انجام مي‌داد، محل دقيق او را به کمک ماهواره‌ها مشخص شد. دستيابي به امواج تلفن ماهواره‌اي او، با کمک عوامل موساد انجام گرفت و سازمان امنيت ملي امريکا يا NSA هم با در اختيار گذاشتن اطلاعات يکي از ماهواره‌هاي SIGINT خود به روس‌ها ياري رساند. سپس از تطبيق نمونه صداي دودايف با صداي رديابي شده بوسيله هواپيماهاي شناسايي روسي که در منطقه در حال چرخش بودند، باشليک ? عدد موشک هدايت شونده با ليزر، بنيانگذار جمهوري چچن و اولين رئيس جمهور قانوني اين کشور به کشته شد.

    سال‌ها بعد، به شکلي نامعلوم، تصويري از فيلم برداشته شده توسط جنگنده‌هاي روسي منتشر گرديد که ژنرال را تنها چند ثانيه پيش از شليک موشک‌هاي روسي، در کنار اتومبيلش نشان مي‌داد.

    + تورج اكبري 

    هر کشوري عدالت را از ياد ببرد با قيام مردم روبه رو خواهد شد

    مردم جامعه بيش از اينکه از فقر آزرده خاطر شوند، از بي عدالتي اظهار ناراحتي مي کنند، کشاورزي که چهار سال پي در پي درگير خشکسالي بوده و هيچ گونه کمکي از سوي دولت دريافت نمي‌کند، نبايد يکباره با جشن‌ها، همايش‌ها و سفرهاي پرخرج ديگران رو به رو شود.

    عضو کميسيون اقتصادي مجلس گفت: هر کشوري که عدالت را از ياد ببرد، با قيام مردم رو به رو خواهد شد، همان گونه که در منطقه شاهد بيداري اسلامي هستيم.

    به گزارش «تابناک»، حجت الاسلام محمدتقي رهبر، امام جمعه موقت اصفهان و نماينده مردم اين شهر در مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با ستاد خبري دومين همايش الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت، عدالت را مهمترين عامل پيشرفت جامعه اسلامي دانست و گفت: عدالت به معناي برقراري قسط و قرارگيري هر چيزي در جاي خود است و اجراي اين تعريف ساده بايد با هوشمندي به همراه هم باشد. بايد نقش عدالت و چگونگي تحقق آن را در حوزه هاي گوناگوني اعم از اجتماعي، اقتصادي و... تعريف و به زير به مجموعه‌هاي آنها توجه کرد.

    وي افزود: اگر عدالت در جامعه به درستي تعريف و اجرا شود، آرامش رواني را محقق مي سازد. برخي از کشورها در پي ايجاد رفاه براي ملتشان دست به هر جنايتي مي‌زنند اما در همان جامعه با فساد سيستم اداري، قضايي و... مردم از آرامش برخوردار نيستند.

    نماينده مردم اصفهان با اشاره به نيازهاي فراواني که در کشور پاسخي دريافت نکرده‌اند، گفت: مردم جامعه بيش از اينکه از فقر آزرده خاطر شوند، از بي عدالتي اظهار ناراحتي مي کنند، کشاورزي که چهار سال پي در پي درگير خشکسالي بوده و هيچ گونه کمکي از سوي دولت دريافت نمي‌کند، نبايد يکباره با جشن‌ها، همايش‌ها و سفرهاي پرخرج ديگران رو به رو شود.

    رهبر ادامه داد: هر کس در جامعه نسبت به تلاش خود سود مي‌برد، اما اگر کسي با تلاش کم از سود زيادي بهره‌مند شد، بايد زنگ بي‌عدالتي به صدا درآيد و ديگران را متوجه اين موضوع کند. عدالت از يک خانه گرفته تا تمام کشور بايد مورد توجه قرار گيرد. شعار نظام اسلامي ما عدالت گستري است. پيامبر براي تحقق عدالت به بعثت نايل شد.

    عضو فراکسيون روحانيون مجلس، شعار اصلي نظام اسلامي را عدالت گستري دانست و افزود: مقام معظم رهبري امسال را به نام جهاد اقتصادي نامگذاري کرده‌اند. بديهي است که در مسير اقتصاد پويا، نبايد يک جريان تبليغي فريبنده ايجاد شود و اگر سيستم موجود مورد بازبيني و عيب يابي قرار گيرد نبايد تصور کرد که حکمي همچون جهاد دارد بلکه مردم بايد بدانند در بودجه و درآمدي که در ازاي خدمات براي هفتاد ميليون و اندي صرف مي‌شود حقي يکسان داشته و عادلانه برايشان خرج مي‌شود.

    رهبر تبيين الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت را نياز جامعه اسلامي دانست و ابراز کرد: بايد الگوي ياد شده را به گونه‌اي تعريف کنيم که امکاني براي زياده خواهي و زرنگي‌ها نداشته باشد. در هر جامعه‌اي انسانهاي مريض و زياده خواهي وجود دارند که به دنبال روزنه هايي براي فرار از عدالت مي‌شوند. بايد الگوي اسلامي ايراني پيشرفت به شيوه‌اي تدوين شود که راهي براي رسوخ دشمنان عدالت نداشته باشد.

    وي ادامه داد: مردم با وجدان بيدار و بصيرت قابل ستايش به دولت اسلامي و حکومت انقلابي ايمان دارند و همواره پشتيبان رهبري هستند. در اين ميان، نخبگان و انديشمندان بايد با ريزبيني و کنکاش در زندگي اقشار متوسط و ضعيف جامعه، به دنبال تبيين چنين الگوي جهانشمولي باشند و از بحث‌هاي علمي دور نمانند.

    وي خاطرنشان کرد: هر کشوري که عدالت را از ياد ببرد با قيام مردم رو به رو خواهد شد همان گونه که در منطقه شاهد بيداري اسلامي هستيم.

    رهبر در پايان هدف تبيين الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت را عامل افزايش اميد در جامعه دانست و گفت: الگو بايد بر مبناي نيازهاي مردم تبيين شود تا مردم به آن اعتماد کنند. متأسفانه، امروز مسئولان از مردم عقب افتاده‌اند. فشارهاي ايجاد شده در جامعه را کم اثر مي‌بينند، در صورتي که مردم زير فشار هستند. بايد در تدوين هر طرحي با دلسوزي و توجه به زندگي مردم مستضعف برخورد کنيم. هدف عدالت توجه به همه اقشار به ويژه نيازمندان است نبايد با اجراي طرح‌هايي اين قشر زحمتکش را در معرض آسيب قرار دهيم.