وبلاگ :
la politique
يادداشت :
خرمشهر
نظرات :
1
خصوصي ،
355
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
تورج اکبرى
از روز مادر ايراني تا مشابه شرقي و غربي
قانون واگذاري حق حضانت فرزندان صغير يا محجور به مادران آنها، قانون اصلاح موادي از قانون مدني (تابعيت، نكاح قبل از بلوغ، نكاح دختري كه هنوز شوهر نكرده، عيوب فسخ نكاح و ...)، حق حضانت فرزندان صغير يا محجور به مادران آنها، تعيين تكليف فرزندان حاصل از ازدواج زنان ايراني با مردان خارجي، افزايش مرخصي زايمان، كم كردن ساعات كاري زنان، اصلاح قانون ديه در مورد زنان و ... از جمله قوانيني اند كه در اين سالها در مورد زنان از مجلس و شوراي نكهبان بيرون آمده اند.
مادر بودن يا نبودنش فرقي نميكند. يك روز را در سال به نام آنها كردهاند. نيمي از جمعيت كشور كه چه مادر باشند چه نه، چه ازدواج كرده باشند چه نه، زنند و قرار است در روزي كه به مناسبت تولد بزرگزن تاريخ اسلام به نام آنها نامگذاري شده، مقامشان گرامي داشته شود.
به گزارش خبرآنلاين، حالا تقويم يك بار ديگر روي اين روز ايستاده و روز زن را نشان ميدهد. روز زناني كه بيش از 70 درصدشان خانه دارند . روزي كه هرچند بيشتر به نام مادران ايراني شناخته ميشود. اما چندسالي مي شود كه از همه طرف سعي بر اين بوده كه «زن»ها هم جداي از مادر بودنشان، يك روز از 365 روز سال را به نام خودشان داشته باشند.
روز مادر در كشورهاي غربي و شرقي
اما فقط ايران نيست كه در آن يك روز از روزهاي سال اختصاصا براي مادران نامگذاري شده است. انگلستان، نخستين كشوري بود كه روز مادر را بوجود آورد. در برخي از كشورهاي غربي (از جمله انگلستان) دومين يكشنبه ماه مه هر سال روز مادر نام ميگيرد. اين فكر توسط زني به نام جوليا واردهو به آمريكا برده شد و اولين روز ماه ژوئن به عنوان روز مادر تعيين شد و در سال ???? كنگره آمريكا دومين روز ماه مه را به عنوان روز مادر تعيين كرد. در برخي كشورهاي شرقي مانند ژاپن نيز، زادروز همسر وقت امپراتور به عنوان روز مادر گرامي شمرده ميشود.
كشورهايي مانند تركيه، دانمارك، فنلاند، ايتاليا، استراليا و بلژيك نيز روز مادر را در دومين يكشنبه ماه مه جشن ميگيرند. در نروژ دومين يكشنبه ماه فوريه و در سوئد و فرانسه نيز آخرين يكشنبه ماه مه، اين روز جشن گرفته ميشود.
اما در ايران، روز مادر از سال 59 تا به حال در زادرز حضرت زهرا (س) گرامي داشته ميشود. اين روز بعد از سخنراني امام خميني در پانزدهم ارديبهشت سال 59، نامگذاري شد. ايشان در اين سخنراني گفتند كه «اگر روزي بايد روز زن باشد، چه روزي والاتر و افتخارآميزتر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا سلام الله عليهاست؛ زني كه افتخار خاندان وحي است و چون خورشيدي بر تارك اسلام عزيز ميدرخشد.»