داعش

چه کسانی داعش را اداره میکنند؟

حکومت اسلامی عراق و شام (به عربی: الدولة الاسلامیة فی العراق والشام) یا داعش یکی از گروه‌های شورشی فعال در عراق و سوریه است. این گروه در اوایل سال‌های جنگ عراق تاسیس شد. این گروه در سال 2004 متعهد به وفاداری و حمایت از القاعده شده و به عنوان القاعده عراق مشهور شد. در 15 اکتبر 2006 این گروه به یک سازمان فراگیر برای گروه‌های شورشی عراق تحت عنوان حکومت اسلامی عراق تبدیل شد

قوانین حکومت

داعش پس از تسلط بر رقه سوریه قوانینی را وضع کرد که عدول از آنها مستوجب مجازات سنگین می‌باشد. فهرست این قوانین به شرح زیر هستند

1-پوشیدن شلوار جین (برای زنان)

2-پوشید شلوار جین توسط مردان کمر باریک

3-کوتاه کردن مو

4-نمایش لباس‌های زنانه در ویترین و کار کردن مردان در فروشگاه لباس زنانه

5-ورود مردان به مغازه‌های لباس خیاطی زنانه

6-تبلیغ آرایشگاه‌های زنانه

7-استفاده از کلمه داعش

8-مراجعه زنان به دکتر زنان و زایمان

9-شانه کردن موی سر و صورت (برای مردان)

10-کشیدن سیگار و قلیان

11-نشستن زنان بر صندلی

فرماندهان داعش:

شبکه العربیه با انتشار گزارشی از فرماندهان بلندپایه گروه تروریستی "دولت اسلامی عراق و شام" (داعش) از هویت این افراد پرده بر داشت.  شبکه العربیه با انتشار این گزارش اعلام کرد، همه فرماندهان گروه داعش که شش نفر هستند و برخی از آنها کشته شده‌اند، عراقی هستند و نامشان در فهرست افراد تحت تعقیب جرایم تروریستی قرار داشته و یا دارد.شبکه العربیه تاکید کرد که این اطلاعات را معاون وزیر امور خارجه عراق در مصاحبه‌ای در اختیار این شبکه قرار داده است.بر این اساس چهارتن از این فرماندهان از فرماندهان ارتش عراق در دوره صدام بوده‌اند. این چهار نفر پیشتر در بازداشت به سر می‌بردند و در بازداشتگاه آمریکایی "بوکا" در شهر عراقی ‌ام قصر نگهداری می‌شدند. تصاویر این افراد برای نخستین بار رسانه‌ای شده است.

ابو بکر البغدادی

نام واقعی این فرد ابراهیم البدری است و کنیه سابقه‌اش ابو دعاء بود. وی استادیار دانشگاه در رشته مطالعات اسلامی، امام جماعت مسجد احمد بن حنبل سامراء، امام جماعت مسجدی در بغداد و سپس مسجدی در فلوجه بود. نیروهای آمریکایی البغدادی را در تاریخ 4 ژانویه 2004 دستگیر کردند و حدود 3 سال در زندان نگه داشتند. البغدادی پس از خروج از زندان تشکیلاتی با نام، "ارتش اهل سنت" تاسیس کرد و پس از آن به القاعده پیوست. او مرد سوم تشکیلات القاعده در عراق شد و پس از آن به جانشینی ابو عمر البغدادی و فرماندهی کل این تشکیلات رسید.

ابو ایمن العراقی

وی از مهم‌ترین مسئولان داعش است و از فرماندهان ارتش عراق در دوره صدام محسوب می‌شود. العراقی هم اکنون عضو شورای فرماندهی نظامی داعش است که از 3 نفر تشکیل شده است. وی متولد سال 1956 است و از افسران سازمان اطلاعات نیروی هوایی دوره صدام بود، کنیه‌اش در عراق ابو مهند السویداوی است. وی در سال 2007 دستگیر شد و حدود 3 سال را در زندان گذراند. پس از آن در سال 2011 به دیرالزور سوریه رفت و اکنون فرماندهی داعش در ادلب، حلب و کوه‌های لاذقیه را بر عهده دارد.

ابو احمد العلوانی

نامش ولید جاسم العلوانی است و او نیز از افسران ارتش عراق دوره صدام بود. العلوانی هم‌اکنون عضو شورای فرماندهی نظامی 3 نفره داعش و یکی از قدرتمندترین افراد در این گروه است.

ابو عبد الرحمن البیلاوی

نامش واقعی این فرد اسماعیل نجم است و کنیه‌ ابو اسامه البیلاوی دارد. وی ساکن الخالدیه در استان الانبار بود. 27 ژانویه سال 2005 دستگیر و به زندان بوکا انتقال داده شد. او نیز از افسران ارتش عراق در دوره صدام بود و از اعضای شورای فرماندهی نظامی 3 نفره داعش بود. پس از آن البیلاوی ریاست شورای مرکزی داعش را عم بر گرفت و اخیرا در خالدیه الانبار کشته شد.

حجی بکر

نامش سمیر عبد محمد الخلیفاوی است. وی از فسران سابق ارتش عراق در دوره صدام بود و وظیفه‌اش ارتقای تسلیحات و تجهیزات نظامی داعش بود. خلیفاوی نیز مدتی در زندان بوکا بازداشت بود و پس از آزادی، به القاعده پیوست. وی مهم‌ترین عضو داعش در سوریه بود و اخیرا در درگیری‌های این کشور کشته شد.

ابو فاطمه الجحشی

نامش نعمه عبد نایف الجبوری است. مسئولیت عملیات داعش در جنوب عراق و سپس کرکوک و مناطق دیگر را بر عهده داشت.
چند نمونه از جنایات داعش:


نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در جمعه 92 بهمن 25 ساعت ساعت 10:12 عصر


هاشمی مدل 92

با هاشمی مدل 92 بیشتر آشنا شویم 

 

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، دیدار دانشجویان انجمن‌های اسلامی با هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح روز یکشنبه در ساختمان قدس مجمع تشخیص برگزار شد.این دیدار که حدود 90 دقیقه ادامه داشت،‌ با حاشیه‌های جالبی همراه بود که در ادامه می‌آید:

* دانشجویان پیش از ورود رفسنجانی به محل سخنرانی،‌ سرود «یار دبستانی» را زمزمه می‌کردند و پس از ورود رئیس مجمع تشخیص نیز شعار «سلام بر هاشمی، درود بر خاتمی» را سر دادند.

*پیش از ورود رفسنجانی، برخی دانشجویان درباره سن و سال بالای هاشمی و فشار روحی که از سال 84 تا کنون به او وارد شده است، صحبت می‌‌کردند.

* در آغاز مراسم، یکی از دانشجویان که برای صحبت پشت تریبون رفت، به دیدار اعضای انجمن اسلامی با رفسنجانی در 2 جلسه پیش از انتخابات پرداخت و گفت: «آن زمان گفتیم که کشور در لبه پرتگاه است، ممنون که پا در انتخابات گذاشتید، ما امروز هم آمده‌ایم از امید پاسداری کنیم و سخت دل نگرانیم.»

* مستندی با عنوان «ساعت 17:30 دقیقه» درباره حضور رفسنجانی در وزرات کشور در آخرین روز ثبت‌نام‌ها و عدم احراز صلاحیت او پخش شد که با مرور این خاطرات، اشک در چشمان آیت‌الله حلقه زد.

*در بخشی از این کلیپ، سخنان جالبی از خاتمی پخش شد. وی در جمع دانشجویان پیش از انتخابات مدعی بود که «شانه‌های من زیر بار محبت مردم دارد می‌شکند و من نمی‌دانم چطور جواب دهم.»

*صادق زیباکلام که وظیفه اصلی تبلیغ برای رفسنجانی را در این کلیپ بر عهده داشت، گفت: «سونامی اکبر هاشمی رفسنجانی از خرداد 76 آغاز شده است.»

پیشنهاد تشکیل حلقه مشاوران جوان به رفسنجانی

*یکی از دانشجویان در این دیدار از هاشمی خواست که برای تسریع روند، ‌به وزارت علوم و رئیس دانشگاه آزاد کمک کند و در عین حال پیشنهاد تشکیل حلقه مشاوران جوان را به رئیس مجمع تشخیص مصلحت داد.

*یکی از دانشجویان در ابتدای صحبت‌های خود، کشته‌شدگان جریان فتنه حامی موسوی در سال 88 را «شهید» خطاب کرد و یاد آنها را گرامی داشت. او ضمن اشاره به سخنان نماینده کهگیلویه و ماجرای چماق لری، تاکید کرد که لرها بسیار مهمان‌نواز هستند.

*یکی از دانشجویان که خود را دانشجوی دانشگاه آزاد معرفی کرد ضمن سیاه‌نمایی 8 سال گذشته، نتیجه دولت قبل را ظهور زنجانی‌ها و اختلاس 3هزار میلیاردی دانست که این سخن، خنده را بر لبهای رئیس مجمع نشاند.

* این دانشجو در پایان صحبت‌های خود به ذکر خاطره‌ای پرداخت که با واکنش منفی دانشجویان همراه شد؛ او گفت که در هر روضه‌ای باید از امام حسین (ع) یاد کرد لذا هیچ جمع دانشجویی نیست که در آن از میرحسین یاد نشود!

درخواست دانشجویان از رفسنجانی برای میانداری در انتخابات مجلس

* انتقاد دانشجویان از رویکرد نماز جمعه‌ها، صداسیما و شورای نگهبان بخش دیگری از صحبت‌های آنها بود که ضمن اعتراض به روال مجلس نهم، از رفسنجانی خواستند تا با ورود به بحث مجلس بعدی، مانع از ادامه این روند شود.

*‌ دانشجویان که در این دیدار مدعی غیر مشروع و غیرقانونی بودن دفتر تحکیم وحدت بودند، از رویکرد وزارت علوم و سکوت دولت در این زمینه گلایه کردند و از رفسنجانی خواستند که به دولت برای رسیدگی به این مسئله توصیه اکید کند.

*یکی دیگر از دانشجویان این دیدار که خود را دانشجوی دانشگاه امیرکبیر و نماینده 13 دانشگاه تهران معرفی کرد، ضمن انتقاد از تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها در دولت قبل، گفت: دولت یازدهم سیر حرکت را شناخته اما سرعتش در این مسیر کافی نیست.

*پس از اظهارات دانشجویان، هاشمی رفسنجانی به عنوان سخنران اصلی این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و با بیان اینکه ما خوشحالیم که با دانشجویان با همان روحیه سابق که اکنون شکل دیگری پیدا کرده دیدار می‌کنیم، تصریح کرد: باید دهه فجر را با همه اهداف و شرایط آن در نظر داشت و حفاظت از آن لازم است.

هاشمی:‌ حرف‌ دانشجویان با حرف‌های من فاصله ندارد

*هاشمی‌رفسنجانی خطاب به دانشجویان گفت: حرف‌های شما با آنچه من می‌خواهم بگویم فاصله ندارد اما هنوز ملاحظه می‌کنم و در واقع در دل من همه حرف‌های شما وجود دارد. با این تفاوت که شما دانشجو، جوان و آزادتر از ما هستید اما ما باید با ملاحظاتی حرف بزنیم که بتوانیم به کارمان ادامه دهیم؛ این سخن هاشمی با تشویق و خنده حضار همراه شد که او نیز در توجیه این حرف خود گفت «منظورم کار اینجا نیست، کار جریان دانشجویی است.»

*رفسنجانی با بیان اینکه ما با تحلیل جامع وارد میدان شده‌ایم و مأیوس هم نیستیم، متذکر شد: اینها می‌خواستند خیلی چیزها را از بین ببرند که بخشی از آن را موفق شده و بخشی را نتوانستند اما انشاءالله شما جبران کنید.

*هاشمی رفسنجانی مدعی شد آسیبی که بقیه بخش‌های کشور دیده‌اند از دانشگاه کمتر نیست حتی حوزه‌های علمیه و روستاها نیز آسیب دیده‌اند اما روستاییان باهوش هستند و فریب آنها را نخوردند.

*رفسنجانی خطاب به دانشجویان گفت: وقتی مقام معظم رهبری بحث کرسی‌های آزاداندیشی را مطرح کردند باید به افراد بایکوت شده نیز فرصت داده می‌شد تا در این کرسی‌ها صحبت کنند، اما اینطور نشد.

*رفسنجانی درباره توافقنامه ژنو نیز اظهارات خود در دیدار با وزیر امور خارجه سوئد را تکرار کرد و گفت: ما با بازرسی مشکلی نداریم چرا که به دنبال بمب اتم نیستیم لذا می‌توانیم در یک روز مشکلات‌مان را حل کنیم و اگر توافق به نقطه نهایی برسد این مشکلات حل خواهد شد.

*یکی از دانشجویان در پایان صحبت‌های هاشمی از او درباره وضعیت حصر سران فتنه پرسید که رفسنجانی پاسخ داد: «صحبت‌هایی انجام شده و ادامه دارد، حتی در یک مقطع هم به نتیجه رسید اما نمی‌دانم چه کسانی کار را متوقف کردند» این صحبت هاشمی با تشویق حضار همراه شد.

*یکی از دانشجویان درباره بازگشت هاشمی به تریبون نماز جمعه از او پرسید که وی پاسخ داد «از من مأیوس شوید.»

*یکی دیگر از دانشجویان درباره عاقبت افرادی همچون سعید مرتضوی از رفسنجانی سوال کرد که هاشمی به گفتن جمله‌ای مبنی بر اینکه «ظلم عاقبت خوبی ندارد» اکتفا کرد.



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در یکشنبه 92 بهمن 20 ساعت ساعت 10:7 عصر


کروات

مشاور روحانی کراواتی شد+تصاویر

رئیس‌جمهور باید پاسخ دهد مشاوری که هنوز پروتکل‌های ابتدایی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را در پوشش اسلامی - ایرانی رعایت نمی‌کند، چگونه می‌تواند حافظ منافع مردم ایران باشد؟هر چند آقای دکتر سریع القلم حق استادی بر بنده دارند و احترام ایشان برمن واجب است ولی اکنون ایشان مشاور ارشد رییس جمهور هستندو این مقام حاصل خون هزاران شهید است که به خاطر ارزش های انقلاب جان فدا کرده اندو لذا انتقاد ما به لباس مشاور رییس جمهور در یک اجلاس رسمی بین المللی است نه لباس آقای دکنر محمود سریع القلم. 

چندی پیش چهل و چهارمین اجلاس اقتصادی داووس در کشور سوئیس برگزار شد و رئیس جمهور به همراه هیئت همراه و برای استفاده از فرصت‌های بوجود آمده در عرصه بین المللی، در این اجلاس شرکت کردند. اما آنچه بیش از همه و در فضای ایستادگی ملت ایران مقابل زیاده‌خواهی‌های غرب و نظام استکبار سبب حیرت می‌شود، پوشش ظاهری مشاور امور بین‌الملل رئیس جمهور در اجلاس داووس است."محمود سریع‌القلم" که بر اساس شنیده‌ها سه روز پیش از شروع اجلاس داووس، به سوییس سفر کرده بود، با پوششی غربی در این اجلاس شرکت کرده است که تأمل برانگیز است.

حال باید از آقای روحانی پرسید که چگونه از مشورت‌های چنین مشاوری، استقلال ملی، عزت ملی و روح ایرانی - اسلامی قابل استخراج است؟ 

آقای روحانی باید پاسخ دهد مشاوری که هنوز پروتکل‌های ابتدایی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را در پوشش اسلامی - ایرانی را رعایت نمی‌کند، چگونه می‌تواند حافظ منافع مردم ایران باشد؟

آیا قرارگرفتن چنین اشخاصی با طرز تفکر غربی، به نفع رئیس‌جمهور و مردم ایران است یا در کوتاه و بلندمدت به ضرر حسن روحانی و منافع ملی تمام خواهد شد؟



نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در یکشنبه 92 بهمن 20 ساعت ساعت 2:18 عصر


گزارش اینتر پرایز

اندیشکده آمریکن اینترپرایز؛

موسسه امریکن اینترپرایز در گزارشی به به رقابت ایران و آمریکا بر سر آینده خاورمیانه پرداخته است. این گزارش توسط دو تن از استراتژیست‌های مشهور آمریکایی به نام‌های دانیال پلتکا و فردریک کاگان تدوین شده است.نویسندگان اعتراف کرده‌اند که تفاوت‌های ایران و آمریکا بر اساس ارزیابی راهبردهای قدرت نرم آن دو در منطقه خاورمیانه و آفریقا در این است که ایران برای پیشبرد اهدافش دارای یک راهبرد منسجم (ولو در برخی مواقع بی‌اثر) است اما آمریکا فاقد چنین انسجامی است. این گزارش با بررسی اجمالی فعالیت‌های ایران در حوزه‌هایی که دارای نفوذ است، شروع می‌شود. نویسندگان گزارش موسسه امریکن اینترپرایز ادعا کرده‌اند که ایران با هدف افزایش نفوذ خود و کاهش نفوذ آمریکا و رقبای عرب، اقدام به سرمایه‌گذاری مداوم در حوزه‌های قدرت نرم و سخت از خلیج فارس تا سواحل مدیترانه کرده است. کاگان و پلتکا معتقدند سیاست‌های دولت آمریکا در خاورمیانه مجموعه‌ای از سیاست‌های نامنسجم، بی‌اثر و نامرتبط است. این گزارش، خروج نظامیان آمریکایی از عراق را اشتباه می‌داند زیرا با اقدامات جایگزینی همچون افزایش حضور دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی همراه نشد و نادیده گرفتن قدرت عراق، سبب بازگشت القاعده و گروه‌های تروریستی به این کشور شد. گزارش موسسه امریکن اینترپرایز با ذکر سوریه به عنوان یکی از مهمترین متحدان ایران در جهان، دولت آمریکا را بابت عدم استفاده مناسب از فرصت شورش‌ها در سوریه شماتت می‌کند. نویسندگان معتقدند که عدم حمله نظامی اوباما به سوریه به روابط آمریکا با متحدانش در منطقه، آسیب زده است.  موسسه امریکن اینترپرایز معتقد است تمرکز سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه بر مصر، فلسطین و اردن است که در این حوزه‌ها کمترین رقابت و مواجهه‌ای میان آمریکا و ایران وجود دارد. نویسندگان از خریدهای هنگفت تسلیحات آمریکایی از سوی عربستان و امارات خبر داده‌اند اما اعتراف می‌کنند که به علت کوتاهی‌های آمریکا این خریدها به ایجاد یک ائتلاف قدرت باثبات در برابر ایران در منطقه، منجر نشده است که این فرصت‌سوزی‌های آمریکا احتمالا ناشی از عدم هماهنگی میان نهادهای داخلی دولت آمریکا است.  موسسه امریکن اینترپرایز سیاست‌های ایران در بحرین، یمن و عربستان را هوشمندانه توصیف کرده است. نویسندگان گزارش معتقدند راهبرد ایران صرفا بر توسعه انرژی هسته‌ای منحصر نیست، بلکه این کشور یک راهبرد پیچیده و چند بعدی در حوزه‌های قدرت نرم و سخت را در خاورمیانه دنبال می‌کند و آمریکا نیز باید همین راه را دنبال کند. موسسه امریکن اینترپرایز، کشورهای محوری برای قدرت ایران در آینده خاورمیانه را سوریه،‌لبنان و عراق معرفی کرده و به طور مفصل به میزان نفوذ ایران در این کشورها و مقایسه آن با نفوذ آمریکا پرداخته است.  مصر، کرانه باختری و نوار غزه، افغانستان، و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، مناطقی هستند که به ادعای امریکن اینترپرایز، ایران قصد دارد گستره نفوذ و قدرت خود را در آنها افزایش دهد.



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در جمعه 92 بهمن 18 ساعت ساعت 11:38 عصر


شرمن

گزارش مشروح  جلسه امروز(سه شنبه) استماع سنا

«وندی شرمن» معاون وزارت خارجه آمریکا و مذاکره‌کننده این کشور در گفت‌وگوهای هسته‌ای برای توضیح در مورد توافق هسته‌ای با ایران در کمیته روابط خارجی مجلس سنا حاضر شد. در این نشست که به ریاست «رابرت منندز» رئیس دموکرات این کمیته برگزار می‌شود، «دیوید کوهن» معاون ضدتروریسم وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز حضور دارد. منندز در این نشست گفت در صورتی که توافق نهایی همچنان توان ایران را برای آستانه هسته‌ای حفظ کند، او از آن توافق حمایت نمی‌کند. وی تاکید کرد که ایران در پایان این مذاکرات نباید یک کشور در آستانه تسلیحاتی شدن باشد.

هیچ کشوری تاکنون تحت چنین تحریم‌هایی نبوده است

شرمن در ابتدای این نشست گفت: «ما و کنگره هدفی مشترک داریم و آن هم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است. ما سخت‌ترین تحریم‌ها که هیچ‌گاه علیه هیچ کشور دیگری اعمال نشده بود، را علیه ایران اعمال کردیم... من به شما اطمینان می‌دهم که اکنون بیش از چند هفته قبل به این هدف نزدیک شده‌ایم.»وی افزود: «همانطور که رئیس‌جمهور گفت، ما توانسته‌ایم برای اولین بار در حدود یک دهه برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کنیم و در بخش‌هایی آن را به عقب برانیم.»شرمن ادامه داد: «صراحتا بگویم طرح اقدام مشترک برای آن طراحی شده بود که فضای کافی را برای مذاکره و رسیدن به یک راهکار جامع ایجاد کند.»معاون وزیر خارجه آمریکا که توافق ژنو را یک «گام اول مهم» توصیف کرد، گفت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تائید کرده است که ایران تاکنون تعهدات خود را بر اساس طرح اقدام مشترک انجام داده است.

افزایش بازرسی‌های آژانس و ایجاد دفتر میدانی

وی یک بار دیگر تصریح کرد: «این مذاکرات بر اساس اعتماد نیست، بلکه هر راهکار جامعی بر اساس اقدامات قابل‌ راستی‌آزمایی خواهد بود که ما و جامعه بین‌الملل را مطمئن سازد که ایران به دنبال سلاح اتمی نیست و به آن دست نمی‌یابد.»معاون وزیر خارجه آمریکا در مورد اقدامات راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر اساس توافق ژنو گفت: «آژانس کارکنان خود را برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران دو برابر خواهد کرد و یک دفتر میدانی (شعبه) خواهد داشت. دسترسی روزانه به نطنز و فردو وجود خواهد داشت. دسترسی ماهانه به اراک خواهد بود. نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران بی‌سابقه خواهد بود.»

ایران به اراک و فردو نیاز ندارد

شرمن در پاسخ به سوالی در مورد فردو و اراک گفت: «ایران برای برنامه صلح‌آمیز نیازی به یک سایت زیرزمینی ندارد، ایران نیازی هم به رآکتور آب‌سنگین اراک ندارد.»او در مورد وضعیت توافق جامع نیز گفت: «راهکار جامع زمان مشخص و بازه‌ای بلندمدت خواهد داشت.»وی همچنین گفت در توافق یک ژنو یک چیز مشخص شده و آن هم این است که «هیچ‌چیز مورد توافق نیست تا زمانی که همه موارد مورد توافق قرار گیرد». او همچنین گفت: «این با ماست که وضعیت نهایی را بپذیریم یا نه.»

ادامه فشارها در موضوع حقوق بشر و تروریسم

شرمن در مورد برداشته شدن بخشی از تحریم‌ها هم گفت: «وزیر کری در حاشیه نشست مونیخ در دیدار با ظریف تاکید کرد که آمریکا به تحریم‌های موجود ادامه خواهد داد. تمرکز ما بر حل موضوع هسته‌ای ایران باعث نشده تا ما از موضوع حقوق بشر، حمایت آن‌ها از تروریسم و مداخلاتشان در کشورهای منطقه غافل شویم.»وی در پاسخ به اظهارت سناتور ریش که گفت: «یک نفر باید به اینها (ایرانی‌ها) بگوید که تا زمانی که سه آمریکایی بازداشت شده آزاد نشوند، یک پنی (سکه یک سنتی) هم به آنها نمی‌دهیم»، گفت کری در دیدار با همتای ایرانی‌اش این موضوع را نیز مطرح کرده است.شرمن ادامه داد: «اگر ایران به تعهداتش پایبند نباشد ما همه گزینه‌ها را مطرح خواهیم داشت تا نگذاریم ایران به بمب اتمی دست پیدا کند.»معاون وزیر خارجه آمریکا افزود: «ما بر روی تاریخ سخت 30 ساله اخیر و سوابق رفتارهای ایران چشم نبسته‌ایم، اما باید به دیپلماسی فرصتی بدهیم.»

با حسن نیت توافق ژنو را اجرا می‌کنیم

در ادامه این نشست «دیوید کوهن» هم به سوالات اعضای کمیته روابط خارجی پاسخ داد. وی لغو تحریم‌های ایران را بسیار اندک و قابل بازگشت خواند و گفت تحریم‌های در زمینه صنایع پتروشیمی، خودرو، طلا و کالاهای بشردوستانه برداشته شده است. کوهن همچنین گفت در صورتی که ایران به تعهدات خود عمل نکند، تحریم‌ها بازگشته و تشدید می‌شوند.کوهن در مورد اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد هم گفت ایران برای اولین بار دو سال متوالی رکود اقتصادی را تجربه کرد، تورم در این کشور افزایش، تولید صنعتی کاهش و ارزش پول پایین آمد. او افزود در طول 6 ماه آینده تحریم‌ها به فشار به اقتصاد این کشور ادامه داده و وضع اقتصاد ایران بهبود نمی‌یابد.وی همچنین تاکید کرد که بر اساس توافق ژنو هرگونه قرارداد، معامله و انتقال کالا نباید زودتر از 20 ژانویه و بعد از 20 جولای (بازه 6 ماهه اجرای توافق ژنو) صورت گیرد.کوهن تصریح کرد: «ما متعهدیم که کاهش تحریم‌ها را با حسن نیت و بر اساس طرح اقدام مشترک اجرا کنیم، همانطور که به اجرای قدرتمند تحریم‌های کنونی ادامه می‌دهیم.»

سفرهای کوهن برای جلوگیری از تجارت کشورها با ایران

وی به سفرهای اخیر خود هم اشاره کرد و گفت: «من در سفر به انگلیس، ایتالیا، آلمان، استرالیا، ترکیه و امارات این پیغام را دادم که الان زمان تجارت با ایران نیست.»معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت‌هایی ناقض تحریم‌های ایران را هم تهدید کرد و گفت اگر شرکتی برای ورود به ایران عجله کرده و تحریم‌ها را نقض کند، آمریکا با آن برخورد می‌کند.کوهن هم در ادامه نظیر شرمن ایران را به حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر متهم کرد و گفت آمریکا بر این موارد چشم نمی‌بندد.

در ادامه شرمن در پاسخ به منندز که از او خواست با یک بله یا خیر بگوید که ایران در پایان مذاکرات همچنان سایت فردو را خواهد داشت یا نه، گفت: «من نمی‌خواهم در ملا عام با ایران مذاکره کنیم، ولی ما دلیلی برای باقی ماندن فردو و رآکتور آب سنگین نمی‌بینیم.»او همچنین گفت تعداد سانتریفیوژهای ایران هم موضوع دیگری است که باید در توافق جامع پاسخ داده شده و کاهش یابد. وی افزود: «ایران نمی‌تواند بر سانتریفیوژهاِ پیشرفته که در لیست 14 نوامبر آژانس نیامده کار کند. ایران فقط می‌تواند سانتریفیوژها را نوع مشابه آن جایگزین کند، نه سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر.»وی در مورد اظهارات «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران که گفته بود هیچ سانتریفیوژی اسقاط نمی‌شود، گفت: «این اظهارات مصرف داخلی دارد... آنچه که برای ما مهم است، اعمال آن‌ها و آن چیزی است که انجام می‌دهند.»

تحقیقات و توسعه، برنامه موشکی و پارچین در توافق نهایی

شرمن در رابطه با فعالیت‌های تحقیقات و توسعه ایران نیز گفت این فعالیت‌ها نیز مایه نگرانی است و یکی از مواردی است که باید در توافق نهایی بر آن تمرکز شود.معاون وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که چرا موضوع سایت پارچین در طرح اقدام مشترک لحاظ نشده، گفت این بحث و ابعاد نظامی احتمالی در مذاکرات مطرح شد و ایران هم گزینه دسترسی به این سایت را رد نکرد.وی افزود آمریکا از سه طریق از حل موضوع پارچین کسب اطمینان می‌کند، یکی اینکه بر اساس توافق ژنو در مرحله نهایی همه موضوعات گذشته و حال حاضر از جمله پارچین باید پاسخ داده شود. ثانیا اینکه اعلام شده است که پیش از توافق جامع، چند گام دیگر از جمله پاسخ به قطعنامه‌های شورای امنیت وجود دارد. به علاوه اکنون 600 فرد یا شرکت در لیست تحریم‌ها حضور دارند، تحریم‌ها علیه آن‌ها تا زمانی که همه موضوعات حل نشود، پابرجا می‌ماند.شرمن با بیان اینکه در دیدار روز 8 فوریه نمایندگان آژانس و ایران بحث ابعاد نظامی احتمالی و موضوع پارچین هم مطرح می‌شود، افزود: «من از ایران می‌خواهم که طی 6 ماه آینده و در حالی که مذاکرات در جریان است، به این موضوع بپردازد.»وی در مورد برنامه‌های موشکی ایران هم گفت بحث موشک‌های بالستیک ایران هم از مواردی است که باید در توافق نهایی به آن پرداخته شود.شرمن در این مورد که چرا در طرح اقدام مشترک همه این موارد لحاظ نشده، گفت: «صراحتا بگویم، اگر می‌توانستیم به آن توافقی که شما می‌خواهید برسیم، این کار را می‌کردیم. اما این غیرممکن بود که در یک دوره کوتاه به چنین توافقی دست یابیم... اما در توافق جامع همه نگرانی‌ها برطرف می‌شود... طرح اقدام مشترک تنها برای این بود که زمان بیشتری برای مذاکره به دست آید.»در ادامه کوهن در پاسخ به سوال یکی از سناتورها در مورد اثرات مثبت توافق ژنو و پایین آمدن تورم و افزایش ارزش واحد پولی در ایران، گفت این اثرات تغییر دولت در ایران بود و این موارد بعد از اجرای توافق ژنو تغییر محسوسی نداشته است.

سفر هیئت‌های تجاری خارجی برای معامله با ایران بعد از توافق جامع

معاون وزارت خزانه‌داری ایران در مورد سفر هیئت‌های تجاری خارجی به ایران گفت: «هیات‌های کشورهای مختلف را که می‌بینید به تهران می‌روند، درباره آنچه که در آینده می‌تواند اتفاق بیفتد گفت‌وگو می‌کنند... در صورتی که این شرکت‌ها تحریم‌ها را نقض کنند، ما با آن‌ها برخورد می‌کنیم.»وی همچنین گفت آمریکا با کشورهای مختلف در تماس است تا آن‌ها را از ارتباط تجاری با ایران بازدارد. وی افزود «جان کری» وزیر خارجه آمریکا شخصا با «لوران فابیوس» همتای فرانسوی‌‌اش تماس گرفته با او در مورد سفر هیئت تجاری فرانسوی به ایران صحبت کرده است.کوهن ادامه داد: «اگر شرکتی تحریم‌ها را نقض کند، با آن برخورد می‌شود، چه از یک کشور دوست باشد، چه از یک کشور دشمن... آن‌ها منتظر خواهند ماند تا زمانی که توافق جامع به دست آید، چراکه در غیر این صورت تجارت و اعتبار آن‌ها در معرض خطر قرار می‌گیرد.»وی افزود: «این شرکت‌ها هر منفعتی هم که قبلا در بازار ایران داشته‌اند، باید بدانند که اکنون این بازار در دسترس نیست... دریچه‌ای که طرح اقدام مشترک باز کرد، بسیار کوچک است... بازار ایران در حال حاضر پتانسیل بسیار اندکی دارد.»در ادامه این نشست «کریس مورفی»، سناتور آمریکایی که در مونیخ با ظریف در یک پنل شرکت کرد، اظهارات وزیر خارجه ایران درخصوص اینکه ایران به دلیل تحریم‌ها پای میز مذاکره نیامده است را «خنده‌دار» خواند.

ایران می‌تواند برنامه غنی‌سازی محدود داشته باشد

در بخش دیگری شرمن در مورد وضعیت نهایی برنامه غنی‌سازی ایران گفت: «توافق جامع می‌تواند اجازه برنامه غنی‌سازی کوچک، محدود، تحت نظارت شدید و قابل راستی‌آزمایی را به ایران بدهد.»شرمن در مورد گزارش‌های منتشرشده مبنی بر احتمال امضای قرارداد میان ایران و روسیه برای مبادله نفت در برابر کالا هم گفت این گزارش‌ها مایه نگرانی دولت آمریکاست. وی افزود: «صراحتا بگویم، چنین اقدامی نقض تحریم‌ها به شمار می‌آید... و دستیابی به توافق جامع را دشوارتر می‌کند... احساس شخصی من این است که چنین معامله‌ای صورت نمی‌گیرد.»معاون وزیر خارجه آمریکا به بحث توزیع سبد کالایی در ایران نیز پرداخت و گفت: «شما در اخبار دیدید که ایران اخیرا به طور قابل مشاهده‌ای غذا به مردم فقیر در جامعه داد که به نوعی نشان‌دهنده این است که کاهش هدفمند و محدود تحریم‌ها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است، همانطور که روحانی قول داده بود که این پول صرف اهداف دیگر نشود.»در این نشست گروهی از اعضای گروهک منافقین هم پشت سر شرمن و کوهن در نشست حضور داشتند.

 



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 92 بهمن 16 ساعت ساعت 9:47 صبح


استماع

جلسات استماع کنگره آمریکا

یکی از موضوعات مهم مطالعات منطقه ای آگاهی از تحولات دقیق هر منطقه است دانشجویان و کارشناسان محترمی که در زمینه مطالعات آمریکا فعال هستند برای دست یابی به آخرین اطلاعات و خصوصی ترین سیاستهای ایالات متحده  میتوانند جلسات استماع کنگره آمریکا را رصد کنند این جلسات با حضور افراد صاحب نظر و مجریان اصلی دستگاه سیاست خارجی آمریکا برگزار میگردد سایت کنگره آمریکا به فاصله کوتاهی مشروح تقریبا کاملی از این جلسات گفتگو ،همراه با پرسش و پاسخ را منتشر می سازد که به کارشناس آمریکا این توان را میدهد تا به تحلیل واقعی تر از سیاستهای کاخ سفید دست یابد .به عنوان نمونه در روز سه شنبه آینده چهارم فوریه(15 بهمن) کمیته سیاست خارجی سنا آمریکا قرار است در رابطه با برنامه و مذاکرات  هسته ای ایران جلسه  استماع برگزار نماید که اطلاعات دقیق تر در ذیل می اید به فاصله نزدیکی  گزارش این جلسه هم بر روی سایت کنگره قرار خواهد گرفت رصد این استماع به ما کمک خواهد کرد اطلاعات تقریبا دقیق در رابطه با آخرین سیاست های ایالات متحده در رابطه با پرونده هسته ای ایران را به دست آوریم.قبل از معرفی برنامه استماع روز سه شنبه کنگره آمریکا آدرس اینترنتی جلسات استماع را برای آگاهی پژوهشگران عزیز معرفی منیمایم

 

http://www.foreign.senate.gov/hearings

 

 

برنامه جلسه استماع کمیته سیاست خارجی آمریکا

Negotiations on Iran"s Nuclear Program

U.S. Senate Committee on Foreign Relations

Presiding:

Senator Menendez

Date:

Tuesday, February 04, 2014

Time:

10:00 AM

Location:

Senate Dirksen 419

Webcast:

This hearing is scheduled to be live webcast. Please return to this page to view the hearing live at the specified date and time.

Panel One:

    The Honorable Wendy Sherman
    Under Secretary for Political Affairs
    U.S. Department of State
    Washington, DC
    The Honorable David S. Cohen
    Under Secretary for Terrorism and Financing
    U.S. Department of Treasury
    Washington, DC

Panel Two:

    Mr. David Albright
    President
    Institute for Science and International Security
    Washington, DC
    Mr. Mark Dubowitz
    Executive Director
    Foundation for Defense of Democracies
    Washington, DC


نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در یکشنبه 92 بهمن 13 ساعت ساعت 12:3 عصر


فساد

فساد در دوره پهلوی

 

دولت‌مردان سیستم پادشاهی پهلوی محور برنامه‌ها و سیاست‌های پیشرفت در کشور را  دنبال‌روی غرب و  الگوبرداری از فرهنگ غربیان می‌دانستند. اینان حتی در توسعه‌ فرهنگ و بالابردن سطح علمی دانشگاه‌های کشور نیز از الگوی فرهنگی غرب پیروی می‌کردند و می‌کوشیدند رفتار و مسیر حرکت خود را در اداره‌ کشور بر اساس آنچه که در غرب روی می‌داد هماهنگ سازند.  

رواج فساد و فحشا در این دوران

از مشخصات جامعه ایران در سال‌های 57 - 1342گسترش و رواج انواع فساد(اداری، مالی و اخلاقی) در ارکان دولت و جامعه بود که در نتیجه آن ثروت ملت توسط دولت و دربار سلطنتی حیف و میل می‌شد و یا به جیب یغماگران خارجی می‌رفت. رواج فساد در ابعاد وسیع آن، از اساسی‌ترین ویژگی‌های حکومت هویدا به شمار می‌رود، روحیه دولت‌مردان هویدا غالبا در جهت ترویج فساد و شکستن قبح آن بود و کسی که تسلیم چرخ فساد نمی‌شد، ناتوان، ناهماهنگ و مرتجع قلمداد می‌گردید.

از مستخدم اداره گرفته تا وزیر و وکیل و... در این گردونه غرق شده و به آن تظاهر می‌کردند، دروغ و دورنگی مد روز شده و رشوه گرفتن علامت عرضه و لیاقت به شمار می‌رفت. آمار و ارقام مربوط به اماکن فساد و فحشا، مراکز فروش مشروبات الکلی، قمارخانه‌ها، کاباره‌ها و دانسینگ‌ها، تعداد معتادان مواد مخدر، میزان رشوه‌ها و پرونده‌های جرایم مختلف، نمونه‌ای از فساد اخلاقی در جامعه بود. در این دوره فساد و فحشا به صورت‌های مختلف، جامعه را فرا گرفته و توسعه یافت و حکومت هم علاوه بر این که ممانعتی ایجاد نمی‌کرد، با وسایل مختلف به آن دامن می‌زد .  قمارخانه‌های مجهز و کازینو‌های شبانه روزی وابسته به دولت، همیشه دایر بود و پول‌های هنگفت بدست آمده از نفت در آن‌ها صرف می‌شد و در نهایت به مجامع معتبرتری از همین نوع در خارج منتقل می‌شد. جزیره کیش که با صرف میلیاردها دلار به صورت مونت کارلوی ایران در می‌آمد و برای آن خطوط ویژه هواپیماهای کنکورد در نظر گرفته شده بود، نمونه‌ای از هزینه‌های هنگفت جهت عیاشی بود. در سال‌های آخر سلطنت شاه، به لحاظ آشفتگی‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نیز فساد مالی، فحشاء به صورت یک بحران اجتماعی در آمده بود  محله‌های بدنام و فحشا خانه‌ها بسیار زیاد شده و تنظیم روابط اجتماعی بر اساس آن‌ها انجام می‌شد، روز به روز بر تعداد فواحش و مراکز فحشا افزوده می‌شد و آمار غیررسمی حکایت از 50 هزار فاحشه رسمی در ایران داشت، محله‌های بد نام در تهران و شهرستانها به صورت پایگاه بزرگ جنایت و فساد و قتل و اعتیاد در آمده بود و علاوه بر حاشیه خیابان‌ها که لانه فساد بود، در زندان‌ها نیز فساد و فحشا بیداد می‌کرد.

از جمله این  مراکز فساد در این دوران به شرح ذیل می‌باشد:

1 – کاخ جوانان

   در دوره‌ای که ایران به فکر حل مشکلات نسل جوان خود بود، در برخی از کشورهای دنیا خانه‌هایی به نام «خانه‌ی جوانان» برپاشده بود، که در جذب جوانان و گذراندن اوقات فراغت آنان موفقیت‌هایی داشتند. هدف این خانه‌ها فراهم آوردن امکانات مناسب برای مسافرت جوانان به کشورهای مختلف و آشنایی آنان به نقاط مختلف دنیا و نیز ایجاد زمینه‌ مناسب برای گذراندن اوقات فراغت جوانان بود. این خانه‌ها بیشتر مورد استفاده‌ی جوانان مسافر و یا گروه‌های گردشگر قرار می‌گرفت. کاخ جوانان در دوره‌ پهلوی در پی ناکارآمدی‌های نظام آموزشی حاکم شکل گرفت و قرار شد این خلاء آموزشی با تاسیس کاخ جوانان پر شود. فرح پهلوی که به نوعی مجری برنامه‌های فرهنگی غرب در ایران بود با هدف تثبیت حکومت چندین اقدام انجام داد که گسترش رادیو و تلویزیون، ایجاد موزه هنرهای معاصر، فرهنگسرای نیاوران، جذب روشنفکران، و تاسیس کاخ جوانان از جمله‌ این اقدامات بود. طرحی که در اواسط دهه‌ی 1340برای جذب جوانان در ایران پیاده شد در اقتباسی از برنامه‌ سازمان‌ها، انجمن‌ها و موسساتی بود که در کشورهای مختلف به ویژه امریکا و اسرائیل در امور جوانان فعالیت داشتند. در دوره‌ نخست وزیری علی امینی در سال 1340 سازمانی به نام «سازمان رهبری جوانان» تاسیس شده بود که در واقع نخستین تشکل مربوط به جوانان به شمار می‌رفت. این سازمان در زمینه‌های مختلف چون ورزش، سخنرانی، تئاتر، موسیقی و البته به جز مسائل سیاسی به مدت چهار سال فعالیت کرد و به دلیل عدم استقلال مناسب از سوی جوانان به باشگاهی ورزشی تبدیل گردید.

در دوره‌ ایجاد کاخ جوانان اغلب دانشجویان و دانشگاه‌های کشور سیاسی بودند و گروه‌های مذهبی و غیرمذهبی در کشور فعالیت می‌کردند. دست‌اندرکاران حکومت که در جذب دانشجویان به خود ناموفق بودند، سعی می‌کردند با ایجاد فضاهای متفاوت برای جوانان، از تمایل آنان به سمت سیاست جلوگیری کنند. اما گذشت زمان نشان داد که بسیاری از جوانان عضو کاخ به جرگه‌ سیاسیون مخالف رژیم پیوستند و کاخ را پوششی برای فعالیت‌های سیاسی خود قرار دادند. از این رو عضویت در کاخ به معنی همسویی با اهداف مورد نظر رژیم به شمار نمی‌رفت.

 با تمهید مقدماتی و نیز پس از به پایان رسیدن کار ساختمانی‌، اولین شعبه کاخ جوانان در جاده شمیران تهران، بالاتر از سه راه ضرابخانه، در شب 4 آبان‌ماه 1345به دست محمدرضا پهلوی افتتاح گردید. اولین قدم در بهره‌برداری از کاخ اعلام موجودیت آن در قالب شخصیت حقوقی بود. اساسنامه‌ای بدین منظور تدوین شد و هیئت مدیره‌ای بدین منظور از سوی امیرعباس هویدا ـ نخست وزیر وقت ـ انتخاب و مشغول به کار شد. اعضای هیئت مدیره‌ انتخابی غلامرضا نیک پی، فتح‌الله ستوده، پروین ثابتی، منوچهر پیروز، محمدرضا گودرزی، و نردین امیرطهماسب بود. شعبه‌ مرکزی کاخ جوانان روبه‌روی حسینیه ارشاد قرار داشت.

این شعبه که بعدها کاخ مرکزی عنوان گرفت برفراز یک بلندی ساخته شده بود، در بنای آن کتابخانه، سینما، کافه تریا، اتاق‌های شطرنج، و موسیقی و بیلیارد تعبیه شده بود و در حیاط آن استخری بزرگ برای دختران و پسران ساخته شده بود. هر روز در سالن اجتماعات آن برنامه‌های متنوع از قبیل فیلم و کنسرت و سخنرانی به اجرا در می‌آمد.

در جریان افتتاح شعب جنوبی و غربی در تهران مسئولان کاخ اعلام کردند به منظور به وجود آمدن محیط مناسب برای پرورش ذوق و استعداد و نیروهای فکری جوانان شهرستانی در شهرستان‌ها نیز شعب کاخ جوانان تاسیس شود که در تبریز، کرمان، اصفهان، شهر ری، رشت، سنندج و... شعباتی ایجاد گشت. با اوج‌گیری مبارزات مردمی علیه رژیم و بروز درگیری‌ها بین مردم و عوامل رژیم کاخ‌های جوانان از جمله مراکز مورد حمله‌ مردم بود و بسیاری از ساختمان‌های آنان در آتش خشم انقلابی مردم ‌سوخت تا این‌که در بهمن 1357 با پیروزی انقلاب کاخ‌های جوانان به سازمان ملی امور جوانان تغییر نام داد و در ساختمان‌ها و موسسات برجای مانده از کاخ جوانان برنامه‌های مذهبی اسلامی پیاده شد.

2- دربار شاه

   فساد دربار نه تنها در چهاردیواری کاخ‌های پهلوی نماند، بلکه در تمام ارکان رژیم ریشه زد. نهادهای رژیم هر چه به دربار نزدیک‌تر بودند، بیشتر به مظهر فساد تبدیل می‌شدند و کم کم از درون می‌پوسیدند و ناگهان فرو می‌ریختند. شاه در فساد جنسی بی‌مبالاتی را به اوج رسانده بود. دربار او دائم محل رفت و آمد فواحش خارجی و معشوقه‌های داخلی بود. او از دوران جوانی تا اندکی پیش از مرگ دست از زن‌بارگی برنداشت. حتی لحظاتی که ملت ایران برای سرنگونی او در سرتاسر کشور بسیج شده بودند و در خیابان‌ها صدای رگبار و مرگ بر شاه در هم پیچیده بود او در بارگاه خویش بی‌اعتنا به واقعیت‌های بیرونی به عشق‌بازی مشغول بود. شاید رفتار جنون‌آمیز جنسی محمدرضا بی‌تأثیر از مادرش نبود؛ زیرا مادرش به او سفارش می‌کرد: «از قدیم و ندیم گفته‌اند به هرچمن که رسیدی گلی بچین و برو شاه و دلال محبت او، علم در رابطه با اخلاق جنسی به این اعتقاد رسیده بودند که مردان بزرگ احتیاج به یک سرگرمی دارند و مسئله جنسی بهترین سرگرمی است. به گزارش علم یک روز شاه و علم «درباره‌ دوستان مؤ‌نث، گپ  می‌زدند» . شاه از پیر شدن معشوقه‌ها صحبت می‌کرد و افزود «با وجود همه‌ی این‌ها اگر این سرگرمی‌ها را هم نداشتیم به کلی داغون می‌شدیم.» علم نیز که در فساد جنسی دست کمی از شاه نداشت، در تأیید شاه گفت: « همه‌ مردانی که مسئولیت‌های خطیر به عهده دارند، نیاز به نوعی سرگرمی دارند و به عقیده من مصاحبت جنس لطیف تنها چاره‌ی کارساز است». مسئله مهمی که بر فساد جنسی شاه دامن می‌زد، فساد اخلاقی خواهرانش اشرف و شمس بود. اشرف و شمس که از نقطه ضعف شاه آگاه بودند، «دختران زیبا را به او معرفی می‌کردند و آنان را به داممی‌انداختند و برای محمدرضا به کاخ می‌آوردند.

  گرچه شخصیت‌های پیرامونی محمدرضا شاه، پدر، مادر، خواهران، وزیر دفاع دربار و دوستان او نقش بسزایی در زمینه‌‌سازی فساد جنسی شاه داشته‌اند؛ اما عامل اصلی، شخصیت خود شاه بود. برای روشن شدن عوامل و ابعاد موضوع، مروری بر فساد جنسی محمدرضا شاه بی‌مناسبت نیست.

3- کاباره‌ها

   کاباره محلی است عمومی که در آن نوشیدنی‌های الکلی و غیرالکلی و گاه غذاهای سبک عرضه می‌شود. مکانی عمومی و سرپوشیده است که در آن بر روی سکویی اجرای نمایش موزیک، آواز، تئاتر، رقص یا کمدی می‌شود و تماشاگران بر روی صندلی‌هایی در پیرامون سکو نشسته و به خوردن و آشامیدن می‌پردازند. صنعت کاباره‌داری در ایران عمر چندانی ندارد و کاباره در ایران تکاملی از بنگاه‌های شادمانی 35 تا 40 سال قبل می‌باشد.

   از مراکز تجمع کاباره‌ها در تهران قدیم، خیابان لاله‌زار بود. کاباره‌های معروف تهران قدیم عبارت بودند از: کاباره مولن‌روژ و کاباره میامی و در شیراز کاباره کازابا معروفیت داشت. در زبان عوام به کاباره، گاه رقاص‌خانه هم گفته می‌شد. پرویز راجی سفیر شاهنشاه در انگلیس داستان خلوت کردن شاه و خانم «مورین» در تالار پذیرایی سفارت ایران در انگلیس را آورده است. شاه دیوانه عیاشی بود، او نه مانند یک پادشاه با وقار، بلکه مانند یک لات هرزه به دوره‌گردی در خارج از کشور می‌پرداخت.

4 – سینمای ایران آن زمان

   از دیگر مراکز فساد در عصر پهلوی سینما بود که البته مفاسد رژیم در سینما به حدی بود که بسیاری از نویسندگان، سینما را یکی از عوامل اصلی رواج ابتذال و فحشا در جامعه‌ آن عصر دانسته و بر آن تاخته و آزادی اعطایی که سیاست‌گذاران به سینما داده‌اند را نکوهش می‌نمودند: «این صحنه‌های افتضاح و رسوایی که با کمال آزادی وقاحت در پرده‌ی سینما نمایش می‌دهند و ستاره‌های ایرانی با بدن‌های لخت و عریان در حال رقص و هم آغوش شدن با جنس مخالف در پرده ظاهر می‌شوند، جز رموز بی‌عفتی و هرزه‌گی و بی‌بندوباری و شهوت‌پرستی و جنایت چیز دیگری را به تماشا کنندگان یاد نمی‌دهد... مفاسدی چون شیوع مدها و آرایش‌های تازه، رذایل اخلاقی، دلسردی زن و شوهر، اتلاف وقت، آلودگی روح و...» روزنامه‌ رستاخیز که در سال‌های عصر پهلوی خود را داعیه‌دار بررسی سینمای ایران وانمود می‌کرد، تا حدی آشکار به مبحث ابتذال و رواج آن‌ها بها می‌داد که باعث شگفتی بود. انعکاس نگرش‌های نویسندگان در خصوص روش‌های بازیگری در این روزنامه بدین صورت بود: «یکی از آن چیزهایی که دست و پای بازیگران ما را می‌بندد، چیزی است که در این اجتماع اسمش را(آبرو) گذاشته‌اند. اگر یک بازیگر در صحنه به فکر آبرویش باشد، بازیگری است بی‌آبرو... عامل دیگری که دست و پای بازیگر ایرانی را می‌بندد، (نجابت) است». فساد در سینمای ایران در طول 50 سال دوران حکومت پهلوی به حدی بود که روحانیت از قدم گذاشتن در سینما احتراز می‌کرد . روحانیت و در راس همه‌ آن‌ها امام خمینی سینما را از عوامل اصلی ابتذال و فساد جوانان می‌دانستند و از آثاری که دین و ارزش‌های دینی را در فضایی از عریانی و بی‌عفتی هتاکی می‌کند، مورد حمله قرار می‌دادند؛ شهید مرتضی مطهری حتی برای نقد فیلم «محلل» وارد سینما نشد و فقط صدای ضبط شده‌ آن را که تهیه شده بود گوش کرد.[

5- سفارت خانه 

  نمایندگی‌های سیاسی ایران در خارج از کشور نیز به مراکز فحشاء و فساد تبدیل شده و سفارت ایران در آمریکا نقش مهمی در این مورد داشته و از این طریق حلال بسیاری از مسایل سیاسی بوده است. علی شهبازی یکی از نیروهای گارد شاهنشاهی و سرتیم محافظ شاه، کسی که تا پایان عمر، در خارج از کشور، مغرب، پاناما، آمریکا و مصر او را ترک نکرد، در خاطرات خود، پرده از شبکه‌ای برمی‌دارد که برای فساد و زن‌بازگی شاه فعالیت می‌کردند. او می نویسد « از وقتی که علم وزیر دربارشد، در وزارتخانه وی تشکیلاتی ویژه برای سرگرمی شاه درست کرده بود که اعضای آن سازمان عبارت بودند از؛ خود علم، افسانه رام، سیروس پرتوی، امیر متقی، ابوالفتح آتابای، کامبیز آتابای، هرمز قریب، سلیمانی، سرهنگ جهان‌بینی، عباس حاج‌فرجی، حسین حاج‌فرجی، ابوالفتح محوی، خانم آراسته و سرهنگ اویسی. تعدادی خارجی هم با آن‌ها هم‌کاری داشتند. این تشکیلات یک بودجه سرسام‌آور داشت.» او در مورد وظیفه این تشکیلات می‌گوید: «کارشان این بود که خانم‌های شوهردار و دختران بخت برگشته و یا همسران و دختران کسانی را که می‌خواستند مقامی بگیرند، برای شاه بیاورند.»

مسئله زن‌بارگی شاه به خارج از کشور نیز سرایت کرده بود. شهبازی محافظ شاه می‌نویسد، علم برای عیاشی شاه در خارج از کشور نیز تشکیلاتی درست کرده بود و «عده‌ای مأموریت داشتند که در خارج از کشور هنگام مسافرت برای او قبلاً همه چیز را آماده کنند. البته اکثراً در مسافرت‌ها اردشیر زاهدی و حسین دانشور و سرهنگ جهان‌بینی و مصطفی نامدار سفیر شاه در اطریش عهده‌دار آوردن خانمهای متعددی بودند. ارتشبد فردوست که خود یکی از دلالان فساد محمدرضا بود، می‌گوید: در مسافرت شاه به نیویورک « من دو نفر را به محمدرضا معرفی کردم، یکی گریس کلی بود که در آن زمان آرتیست تئاتر بود و دو بار با او ملاقات کرد و محمدرضا به وی یک سری جواهر به ارزش حدود یک میلیون دلار داد. این زن بعداً همسر پرنس موناکو شد ... نفر دوم یک دختر آمریکایی 19 ساله بود که ملکه زیبایی جهان بود ... چند بار با محمدرضا ملاقات کرد و به او نیز یک سری جواهر داد که حدود یک میلیون دلار ارزش داشت.» از همه فعال‌تر محمود خوانساری بود که دختران جوان دانشجوی ایرانی را می‌آورد.» به گفته فریدون هویدا سفیر شاه در سازمان ملل، فساد دربار شاه ابعاد خطرناکی داشت؛ «ولی گرفتاری اصلی در این قضیه فقط مسئله رشوه‌خواری یا دریافت حق کمیسیون توسط خانواده سلطنت نبود؛ بلکه اقدامات آن‌ها الگویی برای تقلید دیگران می‌شد و به صورت منبعی درآمده بود که جامعه را در هر سطحی به آلودگی می‌کشاند  به همین جهت از سال 1350 تا سال 1357 تنها در بازرسی شاهنشاهی3750 پرونده سوء استفاده کلان تشکیل شد که عموماً به دادگستری ارجاع گردید»؛ ولی «پرونده‌ها طبق دستور شفاهی وزیر دادگستری بایگانی می‌شد و محمدرضا نیز اهمیتی به این امر نمی‌داد.»

 

 منبع:پهلوی ها

 



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در یکشنبه 92 بهمن 13 ساعت ساعت 10:36 صبح


سخنرانی کنگره

اوباما امسال در سخنرانی سالانه خود در کنگره چه گفت؟

دیگر همه میدانند  سخنرانی سالانه رییس جمهور آمریکا در کنگره همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده است زیرا راهبرد سیاست داخلی و خارجی آمریکا را میتوان از روش تحلیل گفتمان به دست آورد به همین دلیل تلاش نمودم  سخنان شب گذشته باراک اوباما را به نقل از خبرگزا ر ی ایسنا  بیاورم بی تردید این  سخنان برای دانشجویان  روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای از جمله کارشناسان مطالعات آمریکا با اهمیت است رئیس‌جمهوری آمریکا در سخنرانی سالانه خود در کنگره ابتدا رئوس صحبت‌هایش را گفت؛ از بالا بردن حداقل دستمزد کارگران تا تولید بیشتر در کشور و تمرکز بر صنایع الکترونیک. اوباما از ضرورت سرمایه‌گذاری در تحقیق گفت و از حفاظت از محیط زیست. در صحبت از هرکدام از این موارد هم از کنگره آمریکا خواست تا با تصویب قوانین مورد نظر او کمک کند تا به این اهداف برسد.

آرشیو سخنرانی های سالانه اوباما

او درباره حفاظت از محیط زیست آمریکا تاکید کرد، تغییرات جوی مسأله‌ای ثابت شده است و باید برای آن کاری کرد. رئیس‌جمهور آمریکا درباره موضوع ایران با بیان این که باید به دیپلماسی فرصت داد، گفت که در شرایط کنونی تحریم‌های کنگره را علیه تهران وتو خواهد کرد. رئیس‌جمهوری آمریکا در اواخر سخنرانی سالانه‌اش از یک کهنه‌سرباز آمریکایی هم قدردانی کرد.

برای  مطالعه متن کامل نطق  سالانه امسال رییس جمهوری آمریکا   بر روی سایت اینترنتی ذیل کلیک نمایید

http://www.isna.ir/fa/news/92110905856/



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 92 بهمن 9 ساعت ساعت 5:40 عصر


استیگلیتر

 

اقتصاد دانان غرب زده بخوانند

برنده جایزه نوبل اقتصاد:نظام سیاسی و اقتصادی آمریکا شکست خورده است

وقتی ما نظام سرمایه داری را زیر سوال میبریم و از فروپاشی این نظام سخن میگوییم آقایون غرب زده ما رامتهم میکنند که شما شعاری سخن میگویید و از قدرت نظام لیبرال دموکراسی و سکولاریسم غافلید در نوشته های قبلی در این وبلاگ از مرگ سکولاریسم به زبان معروفترین اندیشمندان غربی که خود طرفدارسینه چاک سکولاریسم بودند  کد آوردیم اکنون هم از فروپاشی نظام اقتصادی غرب به زبان یکی از معروفترین اقتصاد دانان آمریکایی خبر میدهیم البته شایسته است طرفداران نظام سیاسی آمریکا جواب برنده جایزه نوبل را بدهند محمدرضا فرزین استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، دبیر سابق ستاد هدفمندی یارانه‌ها و مدیرعامل سابق صندوق توسعه ملی کتابی از جوزف استیگلیتز اقتصاددان بنام آمریکایی با عنوان " هزینه نابرابری" در دست ترجمه دارد که مقدمه آن را در سایت خود منتشر کرده است. فرزین این کتاب را در سفری که به آمریکا داشته به همراه آورده و می گوید اثر منتقد بزرگ نظام سرمایه داری را تا چند ماه آینده به مرحله چاپ می‌رساند. استیگلیتز از اقتصاددانان شهیر دنیاست که کتابهایش در دانشکده های اقتصاد دنیا و از جمله در ایران تدریس می شوددر ذیل مهمترین جملات و اندیشه های این   استاد که در این کتاب  آورده شده است نقل میگردد.نقد نظام اقتصادی و سیاسی غرب و آمریکا  به خصوص توسط استاد بزرگ اقتصاد  سرمایه داری نشان دهنده فروپاشی نظام کاپیتالیسیتی است:

"اکنون بیکاری و ناتوانی بازار در خلق شغل برای بسیاری از شهروندان مواجهیم از بدترین شکست‌های بازار است که خود منبع اصلی ناکارایی و دلیل اصلی نابرابری است. از مارس 2012، 24 میلیون آمریکایی که خواهان شغل تمام وقت هستند قادر به بدست آوردن آن نشده‌اند. در ایالات متحده ما میلیون‌ها انسان بدون خانه داریم درحالی که خانه‌های زیادی خالی است.اما حتی قبل از بحران، اقتصاد آمریکا قادر به تحقق آنچه که متعهد شده بودند نبود. اگرچه رشدی در GDP  وجود داشت اما عموم شهروندان شاهد نزول استانداردهای زندگی خویش بودند. همچنان که در فصل اول این کتاب نشان داده می‌شود برای عموم خانوارهای آمریکایی حتی قبل از رکود، تعدیلات درآمدی در برابر تورم کمتر از دهه‌های قبل بود. آمریکایی‌ها ماشین اقتصادی عجیبی خلق نموده‌اند که آشکارا برای افراد بالایی (ثروتمندان) کار می‌کند.

پیام اشغال وال استریت و بسیاری از دیگر اعتراض‌کنندگان اطراف جهان آن است که بازارها مجدداً باید تعدیل و رام شوند. پیامدهای عدم انجام آن بسیار جدی است. در بطن یک دموکراسی معنادار، جایی که صداهای شهروندان شنیده می‌شود ما قادر به حفظ یک نظام بازاری جهانی شده و باز نیستیم، حداقل به شکلی که ما آن را می‌شناسیم که آن نظام سال به سال وضع شهروندان را بدتر می‌کند. یکی از این دو باید اصلاح شوند سیاست یا اقتصاد.

در ایالات متحده و اروپا به نظر می‌رسد که همه چیز منصفانه است اما این فقط ظاهری است. کسانی که از بهترین مدارس با نمرات عالی فارغ‌التحصیل می‌شوند شانس بالاتری برای مشاغل خوب دارند. والدین ثروتمند بچه‌های خود را به بهترین کودکستان‌ها، مدارس عالی و دبیرستان‌های ممتاز می‌فرستند و این دانش‌آموزان شانس بیشتری برای تحصیل در دانشگاه‌های ممتاز را دارند.

بحران‌های مالی واقعیت جدیدی از نظام اقتصادی را نشان داد که نه تنها این نظام ناکاراست و ناپایدار بلکه غیرمنصفانه نیز هست. درحقیقت پس از بحران (و در واکنش به دولت‌های بوش و اوباما) براساس نظرسنجی‌های اخیر نیمی از مردم اینگونه فکر می‌کردند.

رویای آمریکایی‌ها که کشورشان را سرزمین فرصت‌ها می‌دانند تنها یک رویاست. افسانه‌ای که تنها داستان‌ها آنرا تأیید و تقویت می‌کند و آمار و اطلاعات آنرا پشتیبانی نمی‌کند. شانس یک شهروند آمریکایی برای فرار از پایین به سمت طبقات بالا کمتر ازشهروندان سایر کشورهای صنعتی پیشرفته است. داستان‌هایی روزنامه‌ای ازثروتمندان آمریکایی 3 نسل گذشته وجود دارد مبنی براینکه افراد بالایی برای ماندن در بالا باید سخت کار کنند والا بسرعت سقوط خواهند کرد

البته آنچه نقل شد تنها و تنها بخش بسیار کوچکی ازنوشته های استیگلیتر میباشد تعجب آن است که بسیاری از اقتصاد دانان و صاحبان فکر در ایران هنوز دارند سنگ نظام سرمایه داری را به سینه میزنند و از نسخه های آنها برای درد اقتصاد ما نسخه میپیچند بابا صدای شکستن استخوانهای نظام سرمایه داری به گوش میرسد آنها خودشان دارند میگویند راه ما اشتباه است ولی ما هنوز دست بردار نیستیم واقعا بهترین عبارت برای دنباله رو های نظام سرمایه داری این عبارت بسیار زیبای مقام معظم رهبری است که آنها را ارتجاع روشنفکری نام داده است .درد آور است که در فرانسه همایش مرگ فمینیسم گذاشته میشود و در دانشگاه ما همایش اندیشه فمینیسم بر پا میشود .بی تردید درمان درد انسان قرن بیست ویکم همانند دیگر قرون تنها و تنها بازگشت به خدا ست بازگشتی که عدالت ،پیشرفت و معنویت در آن موج میزند در این بازگشت انسان از خود و نفس خود رها شده و خوبی ها را فریاد میزند آرامش و آسایش تنها در این مسیر شدنی است

 



نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 92 بهمن 9 ساعت ساعت 9:10 صبح


چرا قرآن

چرا خداوند قرآن را نازل کرد؟

انسان از منظر قرآن احسن مخلوقین است. همان‌طور که خداوند سبحان احسن الخالقین است. یعنی احسن الخالقین احسن مخلوقین را در منظومه آفرینش و هندسه هستی آفرید. آن خدای احسن الخالقین برای این پدیده و مخلوقی که احسن مخلوقین است کتابی را به عنوان کتاب معرفت و هدایت و معنویت او ارسال کرد که این کتاب احسن الحدیث است. یعنی احسن المخلوقین نیاز به احسن الحدیث دارد تا بتواند بهترین و برترین معرفت را نسبت به این انسان ارائه دهد. لذا بهترین و کامل‌ترین معرف انسان، قرآن کریم است. به تعبیر بزرگان همان‌طور که هر صانعی که مصنوعی (مثلاً ماشینی) را ایجاد می‌کند برای آن کتابچه‌ای را قرار می‌دهد که اجزا و ابعاد و اضلاع آن پدیده و مصنوع در آن کاملاً به‌لحاظ اسمی به‌لحاظ حقیقی روشن می‌شوند و عوامل صیانت از آفت و آسیبهایی که آن را تهدید می‌کند، خدایی که صانع مطلق است انسانی که مخلوق آن خالق و صانع است در کنارش کتابی، خلق کرد که همان قرآن کریم است. همه ابعاد و ساحتهای وجودی این مخلوق در آن کتاب بیان شده است. هر چه انسان برای شناخت خود در ابعاد مختلف ماورای طبیعی و طبیعی درباره حیات طبیعی یا طیبه‌اش نیاز دارد در قرآن بیان شده است.این قرآن کریم علاوه بر پاسخگویی به نیازهای فردی به خواسته های اجتماعی انسان هم پاسخ گفته است .در واقع دستور العمل حیات طیبه (آبادی دنیا و آخرت انسان)در این کتاب شریف و غنی آمده است این کتاب به نیازهای امنیتی ،سیاست خارجی ،مالی و تجاری،حقوقی و علوم تربیتی ،آموزش و روانشناسی و در یک کلام تمام نیازهای بشر پاسخ گفته است .البته ائمه اطهار ،علما و فقهای دین مفسران این قرانند که اگر به آنها رجوع شود انحرافی شکل نمیگیرد ولی اگر برای تفسیر این کتاب و این برنامه زندگی به نواندیشان و دگراندیشان مراجعه شود تفسیر اموی به اسم عقل به خورد ما خواهند داد در نتیجه آنچه احسن الخالقین برای احسن المخلوقین خواسته است محقق نخواهد شد زیرا قرآن کریمهمه ابعاد و روابط انسانی را در خودش تبیین می‌کند. رابطه انسان با خدا، با خودش، با خانواده، با پدر و مادر، با دوستان، با جامعه، با جهان. همه هم از قرآن است. پس روایات و احادیثی که استشهاد شده همه هم به نوعی باید  مفسر و مبین قرآن‌باشد. ?وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیْهِمْ? . با این توضیح واقعاً اگر ما بر این باوریم که قرآن کامل است چرا به دنبال تلاش علمی، مجاهدتهای علمی برای فهم زوایا و ساحتها و لایه‌های قرآنی نمی‌رویم؟



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در یکشنبه 92 بهمن 6 ساعت ساعت 9:25 صبح


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز