la politique |
|
معرفی کتاب
فهم جهان
جهان عوض شده است وبه تبع کلید فهم آن هم دچار دگرگونی گردیده است .ما شاهد مراجع،مبارزه جویان وبازیگران جدید در صحنه روابط بین الملل هستیم .ما دیگر شاهد رویارویی دو بلوک وحتی یک تازی ابر قدرتی چون آمریکا نیستیم .این جهان مال ماست .وکمی شبیه دهکده پدر بزرگانمان میباشد.دیگر مشکلات روابط بین الملل موضوعات ذهنی چند دیپلمات ونخبه نیست .امروزه در حالی که مرزهای بین ملتها در روابط بین الملل فرو ریخته است (البته نمیگوییم دیگر مرزی وجود ندارد ولی کم رنگ شده است)لازم است شهروندان به دنبال درک وفهم مسایل جهانی باشند.ما در چه جهانی زندگی میکنیم؟تحولات جهان خارج چه تاثیری بر زندگی ما میگذارند؟مهمترین تهدیدات جهانی چیست؟منازعات جهانی کدامند؟
پاسکال بنیفاس در این کتاب به ما میگوید چگونه میتوانیم از روابط بین الملل سخن گوییم اما دچار ابهام و ساده اندیشی نشویم .پاسکال مدیر انستیتو روابط بین الملل واستراتژی ونیز استاد مطالعات اروپا در دانشگاه پاریس هشت میباشد
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در شنبه 89 فروردین 21 ساعت ساعت 10:6 عصر
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در جمعه 89 فروردین 20 ساعت ساعت 11:36 عصر
دکترین جدید هستهای آمریکا
در یک تغییر سیاست، واشنگتن برای اولین بار اعلام کرد که کشورهای بدون تسلیحات هستهای که از پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای تبعیت کنند لازم نیست که نگران حملهی هستهای آمریکا باشند.
به گزارش ایسنا، براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، با این حال باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا هشدار داد که ممکن است استثناهایی در قبال کشورهایی چون ایران و کره شمالی که هر دو متهم به نقض قطعنامههای سازمان ملل شدهاند، اعمال خواهد کرد.
در سند این سیاست جدید آمده است: مطمئنا آمریکا مایل است تاکید کند که استفاده از تسلیحات هستهای را تنها در شرایط فوق العاده شدید برای دفاع از منافع حیاتی آمریکا یا متحدان یا شرکایش مورد بررسی قرار خواهد داد.
در بازبینی وضعیت هستهای همچنین تروریسم هستهای را به عنوان یک تهدید فوری و شدید توصیف و به تلاشهای جلوگیری از گسترش سلاحهای اتمی اولویت زیادی داده شده است.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا تهدید تروریسم هستهای را بسیار واقعی توصیف کرده و گفت: شبکههای تروریسیتی در سراسر جهان سعی دارند به مواد رادیولوژیکی دست پیدا کنند.
سیاست جدید اوباما ساخت تسلیحات هستهای یا انجام آزمایشهای هستهای را رد میکند ولی خواستار کنار گذاشتن میلیاردها دلار برای "مدرن سازی" تسلیحات کنونی آمریکاست.
این تغییر سیاست دو روز قبل از امضای یک پیمان با روسیه برای کاهش یک سومی ذخایر کلاهکهای هستهای دوربرد و کمتر از یک هفته قبل از میزبانی آمریکا برای نشست هستهای رهبران جهان در واشنگتن انجام شد.
آمریکا استفاده اول از تسلیحات هستهای را هرگز رد نکرده و سیاست اوباما به درخواستهای فعالان کنترل تسیلحات مبنی بر محدود کردن علنی نقش این تسلیحات در بازدارندگی دیگر کشورهای هستهای یا گروههای تروریستی عمل نکرده است.
این مساله در خصوص "استفاده اول" باعث اختلاف بین معاونان اوباما شده ولی رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا گفت: دولت تصمیم گرفته که گزینههای خود را باز بگذارد.
وی در جمع خبرنگاران گفت: در دولت این توافق بود که فکر نکنیم از مسیر کنترل تسلیحات هستهای جهان دور هستیم و خود را به وضوح محدود کنیم.
وزیر دفاع آمریکا مدعی شد: این بازبینی یک پیام قاطع به کشورهایی نظیر ایران یا کره شمالی فرستاد که با تبعیت از حاکمیت سازمان ملل مخالفت میکنند. اگر شما قصد ندارید طبق مقررات بازی کنید، اگر قصد دارید که یک گسترش دهنده تسلیحات باشید آنگاه تمام گزینهها روی میز قرار میگیرد که ما چطور با شما برخورد کنیم.
در این بازبینی سیاست اگرچه استفاده احتمالی از تسلیحات هستهای محدود شده ولی در مورد یک پاسخ نظامی متعارف ویران کننده در صورت یک حملهی شیمیایی یا بیولوژیکی به آمریکا هشدار داده شده است.
این بازبینی سیاسی در واشنگتن از سوی هر دو حزب چپ و راست مورد انتقاد قرار گرفته به طوریکه جنگ طالبان، اوباما را به تضعیف توان نظامی آمریکا متهم میکنند و لیبرالها از وی خواستار اقدام جسورانهتر و کاهش تسلیحاتی بیشتر هستند.
اما گوئیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان این سیاست جدید را یک گام شجاعانه در قبال خلع سلاح توصیف کرد و گفت: این گام امید به کاهش بیشتر تسلیحات هستهای تاکتیکی آمریکا در اروپا را به همراه دارد.
در همین حال خبرگزاری فرانسه گزاش داد که همزمان با اقدامات پکن و واشنگتن برای بهبود مناسبات پس از چند هفته تشنج در روابط، باراک اوباما در حاشیه نشست امنیت هستهای واشنگتن در هفته آینده با هو جینتائو، رئیس جمهور چین دیدار خواهد کرد.
از زمان سفر اوباما به چین در ماه نوامبر آمریکا و چین از راه دور بر سر تجارت، مناقشات ارزی، فروش تسلیحات به تایوان و مساله تبت با هم مشاجره داشتهاند ولی هر کدام از طرفین به نظر میرسد که در روزهای اخیر روی منافع مشترک خود مجددا تمرکز کردهاند.
رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید گفت: رهبران دو کشور احتمالا دوشنبه آینده در حاشیه نشست 47 کشور در واشنگتن دیدار خواهند کرد.
از جمله موضوعاتی که اوباما مطرح خواهد کرد: موضوع ارز چین خواهد بود که بسیاری از مقامها و قانونگذاران آمریکایی معتقدند ارزش آن به طور مصنوعی از سوی پکن پایین نگه داشته میشود تا صادرات جذاب تر جلوه کند.
گیبس گفت: همانطور که رئیس جمهور گفته دولت به اعمال فشار روی چین برای ارزشگذاری ارز خود به شکلی که بیشتر براساس بازار باشد، ادامه خواهد داد.
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 89 فروردین 18 ساعت ساعت 1:6 عصر
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در دوشنبه 89 فروردین 16 ساعت ساعت 1:11 عصر
فیس بوک چیست
براساس شواهد در یک دهه اخیر فضا های مجازی و اینترنت نقش بسزایی ناتوی فرهنگی و گسترش حوزههای نفوذ غرب در کشورهای آسیای میانه و قفقاز داشته است . در ایران شبکه های اجتماعی به دلیل مواجه شدن با اقبال گسترده جوانان جایگاه ویژه ای در جنگ نرم آمریکا علیه ایران دارند
امروزه استفاده از خدمات شبکه های اجتماعی، روزبه روز بیشتر می شود. هم اکنون سایت های شبکه های اجتماعی، بعد از پرتال های بزرگی مثل یاهو یا ام اس ان موتورهای جستجو مثل گوگل، تبدیل به پراستفاده ترین خدمت اینترنتی شدهاند.فضای مجازی مجال شکل گیری اجتماعات جدید از کاربران را فراهم می کند.هر چند روابط کاربران فضای مجازی رابطه ای با واسطه است و نه رو در رو، بسیاری از مطالعه کنندگان اینترنت تمایل دارند از اصطلاح «اجتماع» برای اشاره به جمع کاربران استفاده کنند.شبکه های اجتماعی برپایه اینترنت از قبیلmyspace facebook در بین جوانان در سطح جهان محبوبیت بسزایی کسب کرده اند. این شبکه های اجتماعی درعین حال که فضاهایی هستند که درآنها افراد دوستان جدیدی پیدا می کنند و یا دوستان قدیمی خود را در جریان تغییرات زندگی شان قرار می دهند، مکان هایی برای تبادل نظر هستند که در آنها جوانان عقاید و نظرات خود را با هم به اشتراک می گذارند
این قابلیت که یک جوان بتواند با امثال خود در کشورهای دیگر جهان ارتباط برقرار کند باعث می شود تا این شبکه ها به مکانی تبدیل شوند که در آنها ایده های جدید معرفی می شوند و مورد بحث قرار می گیرند
البته در سال های اخیر غرب از این رسانه به عنوان یک ابزار تسلیحاتی استفاده کرده است . به عبارت بهتر غرب در صدد است تا با استفاده از این رسانه به ایجاد موج های ضد حکومتی در کشورهای هدف بپردازد . نمونه ای از این اقدامات را می توان در نارآرامی های تهران پس از انتخابات مشاهده کرد که این سایت ها به مراکز فرماندهی آشوب ها تبدیل گشته بودند
اخیرا یک مجله فرانسوی با تاکید بر اینکه فیس بوک یک سایت وابسته به سازمان های جاسوسی رژیم صهیونیستی است، فاش کرده که این سایت در خدمت عضوگیری و جمع آوری اطلاعات از کاربران اینترنتی فعالیت می کند.
نشریه فرانسوی «لومگزین دیسرائیل» با انتشار گزارشی از بخشی از فعالیت های جاسوسی سایت فیس بوک و جریان های صهیونیستی نوشت فیس بوک یک پایگاه خبری متعلق به سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی است که ماموریت اصلی آن ایجاد کادر انسانی برای مزدوری و جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی است
این در حالی است که مدیریت فیس بوک نیز مشارکت فعالی را در جشن های رژیم صهیونیستی به مناسبت اشغال فلسطین برگزار کرده است.از این رو می توان گفت شبکه های اینترنتی همچون فیس بوک و یاتوئیتر به ابزارهای جدید کاخ سفید برای تحمیل آرا و نظرات خود بر جهان و فرمانروایی در دهکده جهانی بدل شده است
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در یکشنبه 89 فروردین 15 ساعت ساعت 12:0 عصر
در پایان این اجلاس، سید حسن نصرالله برای ششمین بار به عنوان دبیرکل حزبالله تعیین شد. شیخ نعیم قاسم معاون وى؛ سید هاشم صفىالدین رییس شوراى اجرایى، شیخ محمد یزبک رییس هیات دینى، سید ابراهیم امین السید رییس شوراى سیاسى، حسین الخلیل معاون سیاسى دبیرکل و محمد رعد نماینده پارلمان براى اولین بار به عنوان رییس فراکسیون طرفدار مقاومت به عنوان اعضاى شوراى تصمیمگیرى انتخاب شدند.
هدف تعیین شده حزب، حفظ مقاومت در درجه اول است و در این راستا روى بازسازى تشکیلات داخلى متمرکز شدهاند. این امر بعد از کشف چند شبکه در بین طرفداران حزبالله خود را نشان داد.
اکنون تصمیم داریم خلاصهاى از زندگىنامه هریک ازاعضاى شوراى تصمیمگیرى حزبالله را ارائه دهیم:
سید حسن نصرالله؛ رهبر حزب
در حزبالله «سید» زیاد هست ولى وقتى کلمه سید به تنهایى به کار مىرود، تنها سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله منظور است. وى در محلههاى فقیرنشین نبعه در 31 آگوست 1960 به دنیا آمد. مبارزه با اشغالگران در تاریخ خود، همزمان با ورود وى به صحنه مقاومت، صفحه جدیدى را باز کرد. وى در خانواده مذهبى بزرگ شده بود و در مغازه سبزىفروشى پدرش عبدالکریم به وى کمک مىکرد و از همه مهمتر باید یادى از مسجدی کنیم که وى را با اسلام آشنا نمود. وى در ایام نوجوانى خود جذب جنبش امل شد که تازه تاسیس شده بود و روح و صفاى خاصى در آن بود.
سپس با پیدایش حزبالله، به آن پیوست. همان زمانى که اندیشههاى دینى ایران، الهامبخش آن جوانان شده بود و سید حسن نصرالله در زمانى که حزبالله در تاریکىها فعالیت مىکرد، کم کم پلههاى ترقى را در این پیچ و خم مقاومت طى کرد. زمانى که حتى همکیشان وى نیز دیدى منفى نسبت به آن داشتند. وى که تحصیلات دینى خود را در عراق شروع کرده بود، همزمان بین ایران و لبنان نیز به این تحصیلات خود ادامه مىداد.
درگیریهاى بین حزبالله و جنبش امل در سال 1986 او را مجبور کرد که به جنوب لبنان باز گردد. دقیقا یک سال بعد شوراى حزبالله او را در راس شوراى اجرایى حزب گذاشت. در آن زمان ارتباط تنگاتنگى با مبارزان داشت که در بلندیهاى اقلیم التفاح توسط همه گروههاى لبنانى و غیر لبنانى محاصره شده بودند تا این مبارزان را ریشهکن کنند.
بعد از مدتى پیشنهاد داده شد که به جاى شیخ صبحى طفیلى دبیرکلى حزبالله را برعهده بگیرد؛ ولى وى به این امر رضایت نداد تا اینکه سید عباس موسوى در سال 1992 به شهادت رسید و وى به دبیرکلى حزبالله انتخاب شد.
در دوره وى، مقاومت از حالت مبارزات پراکنده به جبههای متحد تبدیل شده و توانسته بود معادله وحشت خاصى را بر دشمن تحمیل کند. به دنبال عملیاتهاى پى در پى، مقاومت توانست بخش اعظم سرزمینهاى اشغال شده لبنان را در سال 2000 آزاد کرده و تعداد زیادى از اسیران خود را از زندانهاى اسرائیل آزاد کند؛ ولى در این میان هادى فرزند دبیرکل حزبالله در سال 1997 در یکى از درگیریها به شهادت مىرسد.
سید حسن نصرالله توانست از طریق ایجاد توازن بین مقاومت و شرایط خاص لبنان، حزبالله را به پیش ببرد. به مقتضاى لبنانیزه کردن حزبالله در سال 1992 بر اساس همین شرایط تصمیم گرفت از طریق شرکت در انتخابات، حزبالله را وارد پارلمان لبنان نماید. دوباره به مقتضاى لبنانیزه کردن حزبالله در سال 2005 تصمیم گرفت حزبالله را وارد کابینه دولت نماید. تنها اعتراضى که در این مدت بر حزب گرفته مىشد این بود که همواره سهمیه بسیار اندکى را درخواست مىکرد. این زهد در جایگاه دولتى باعث شده بوده که دیگران، حزبالله را رقیب خود ندانند و تا پا گرفتن حزبالله، در صدد کنار زدن آن و مانعتراشى براى آن نباشند. حزبالله همواره بیش از سهمیههاى مذکور به این اهمیت مىداد که جایگاه مقاومت در صحنه کشور، فداى هیچ چیز دیگرى نشود.
در بحران داخلى بعد از ترور رفیق حریرى، حزبالله سیاست بسیار دقیق و حسابشدهاى در تعامل با جناح طرفدار دولت از خود نشان داد. سوریه در آن موقع از لبنان عقبنشینى کرده بود؛ اما با آغاز جنگ دوم اسرائیل علیه لبنان، وضعیت خیلى تغییر کرد و حزبالله به رهبرى سید حسن نصرالله، پیروز جنگ شده و قدرت اول صحنه داخلى کشور شد.
تنشهاى داخلى به صورت کنترل شدهاى ادامه یافت تا اینکه دولت فؤاد سنیوره، دو آییننامه تصویب کرد که کودتاى علیه مقاومت به حساب آمد و حزبالله در صدد دفاع بر آمده و حوادث هفت مى 2008 شروع شد که به دنبال آن حزبالله، طرفداران مسلح دولت را از مراکزشان در غرب بیروت و در جبل لبنان طرد کرد.
در سال 2006 حزبالله توانست رابطهای بسیار قوى با جناحى از مسیحیان لبنان ایجاد کند که بعدها جریان ملى آزاد را به رهبرى ژنرال میشل عون تاسیس کردند و معاهدهاى بین این دو امضا شد که به نوعى وحدت بین شیعیان و مسیحیان لبنان ایجاد نمود و زمینهساز مرحله جدیدى در لبنان گشت.
سید حسن نصرالله هر چند که بر عرش سیاست در لبنان نشسته، ولى به هیچ وجه ارتباط خود را با افراد مقاومت قطع نکرده است. ادامـــه ی مـطــلــب
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در یکشنبه 88 اسفند 23 ساعت ساعت 5:26 عصر
کتاب «روابط بین الملل در اسلام» منتشر شد
کتاب «روابط بین الملل در اسلام» به قلم عالم فرزانه حضرت آیت الله جوادی آملی «دام ظله» منتشر شد.این اثر که رشحات بنانی و بیانی استاد حضرت آیت الله جوادی آملی «دام ظله» در حوزه روابط بین الملل است، بیشتر به مباحث نظری و مبانی مناسبات اجتماعی در عرصه بین الملل از منظر اسلام پرداخته است و بر محورهای اساسی آن روابط همانند فطرت بشری تاکید میورزد. از سوی دیگر به علل و عواملی که در پندار عدهای قانون روابط انسانی در عرصه جهانی است اشاره و علت ناصحیح بودن آن را آشکار میکند.
این کتاب در دو بخش و پنج فصل تنظیم شده است. در بخش نخست به مباحثی کلی در زمینه خاستگاه تنظیم روابط بین الملل و اصول حاکم در این روابط و در بخش دوم، به طور مبسوط به همزیستی مسالمتآمیز در حوزههای گوناگون دینی و غیر دینی و محورهای این همزیستی و موانع آن پرداخته شده است.
شایان ذکر است این کتاب توسط نشر اسرا و در تیراژ 3000 نسخه به چاپ رسیده است.
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 88 اسفند 19 ساعت ساعت 12:31 عصر
قطعنامه چهارم درانتظار پاسخ پکن ومسکو
.به گزارش خبرگزاریها پیش نویس قطعنامه دور چهارم تحریمهای ایران از سوی سازمان ملل به روسیه و چین داده شده است تا نظرشان را اعلام کنند.
دیپلماتهای غربی ابراز امیدواری میکنند کشورهای 1+5 یعنی آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین بتوانند در مورد پیش نویس قطعنامهای که برای تحریم ایران آماده میکنند به توافق برسند، اما کارشناسان مسایل ایران بعید میدانند روسیه و چین به همان شدتی که کشورهای دیگر میخواهند با این تحریمها موافقت کنند.
اندی اوپنهایمر، کارشناس مسایل هستهای و روابط بین الملل در بریتانیا، در این زمینه به رادیو فردا میگوید: « نیاز به انرژی و مسایل مربوط به آن به قدری شدید است که روسیه و چین با تشدید تحریمها موافقت نخواهند کرد. با این حال ممکن است هر دوی آنها در مرحله نهایی رأی ممتنع داده و حتی اگر تحریمها خیلی شدید نباشد به آن رأی مثبت دهند. اما نکته مهم آن است که هر چه تحریمها ملایمتر باشد تأثیر آن نیز کمتر خواهد بود تا جایی که ممکن است اصلاً بیاهمیت شود.»
دکتر امانوئل اتولنگه، کارشناس مسایل هسته ای ایران و نویسنده کتابی در این باب که اکنون کارشناس ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی است میگوید چین و روسیه با افزایش تعداد افرادی که سفر و فعالیتهای مالی آنها در خارج از کشور تحریم شود موافقت خواهند کرد و همچنین با تحریم کسانی که برای خرید وسایل مربوط به مسایل هستهای سفر میکنند.
دکتر امانوئل اتولنگه میافزاید: «من خیلی خوشبین نیستم که چین با تحریم بخش انرژی یعنی نفت و گاز همچنین کشتی رانی، بیمه و موارد مشابه دیگر موافقت کند. اینها مسایلی است که درباره آنها بحث شده، به علاوه تصمیم چین به گزارش سازمان انرژی اتمی نیز بستگی دارد که این بار بسیار منفی است. گزارش این هفته آژانس انرژی اتمی میتواند تاثیر عمدهای بر تصمیم چین داشته باشد، بااین حال باید گفت چین کماکان با تحریمهای خیلی شدید به خصوص در زمینه بنزین و گازوییل موافقت نخواهد کرد.»
دکتر گرانمایه استاد روابط بین الملل با تاکید بر این که در حال حاضر مسئله اصلی مورد اختلاف تحریم بنزین و موارد مربوط به صنایع انرژی در ایران است، میگوید: «اکنون مسئله بیشتر بر سر تحریم انرژی به خصوص فروش بنزین به ایران است که البته روسیه در این جریان زیاد ذینفع نیست ولی چین ذینفع است. به نظر من موضوع روی همکاری با سازمانهای غیراقتصادی و اقتصادی دولتی ایران که در سیاستگذاریها فعلی ایران موثر هستند متمرکز خواهد شد. اما این که چین و روسیه روش یکسانی را پیش خواهند گرفت یا نه، من فکر میکنم روسیه بعد از سفر آقای مدودیف به فرانسه از خود انعطاف بیشتری نسبت به قطعنامه تحریم نشان میدهد، اما چین در عین حال که سعی میکند از فشارهای تحریمی بر ایران جلوگیری کند تلاش میکند در میان کشورهای عضو شورای امنیت منزوی نباشد. چین نگاه میکند تا ببیند روسیه چه روشی اتخاذ میکند و احتمال زیاد با روش روسیه همکاری و همراهی خواهد کرد و من فکر نمیکنم در مرحله نهایی چین از حق وتوی خود برای جلوگیری از تحریمها علیه ایران استفاده کند، شاید رأی ممتنع بدهد و یا در رأی دادن شرکت نکند و به این ترتیب هم ایران را تا حدی راضی نگهدارد و هم در میان اعضای دایم شورای امنیت به یک جانبه گرایی متهم نشود.»
اما اندی اوپنهایمر، کارشناس مسایل هسته ای و سردبیر سابق نشریه هفتگی مرکز اطلاعاتی جینز، در مورد موثر بودن تحریمهای قابل قبول برای چین و روسیه خوشبین نیست و میگوید: « چین و روسیه میتوانند تحریمهای کمی سختتر را مانند قرار دادن شرکتها و افراد بیشتر در فهرست سیاه معاملات قبول کنند، اما اینها به قدری بیاثر است که میتوان گفت شاید بهتر است اصلا تحریمها را کنار بگذاریم. ما هیچ کنترلی روی این دو کشور نداریم، اکنون چین به خوبی میداند ایران در پی تهیه سلاح هستهای است و من فکر میکنم این موضوع یعنی هستهای شدن نظام ایران را پذیرفته است. اما فکر نمیکنم روسیه حاضر باشد ایران در همسایگی آن کشور صاحب بمب اتمی شود. در یک کلام باید بگویم اگر همگی متفقالقول نباشند این تحریمها اثر چندانی نخواهد داشت و ایران میتواند از راههای دیگری کالاهای مورد نظر خود را به دست آورد، همان طور که تا به حال هم همین کار را کرده است.»
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در یکشنبه 88 اسفند 16 ساعت ساعت 4:41 عصر
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در سه شنبه 88 اسفند 11 ساعت ساعت 3:43 عصر
خروج اورانیوم ازپناهگاه
علی اکبر سلطانیهدر پاسخ به خبرنگارانی که از نیات ایران برای به روی زمین منتقل کردن ذخیره اورانیوم غنیشده پرسیده بودند، تصریح کرد که این ذخیره دوباره به زیر زمین انتقال داده شده است.
روزنامه نیویورک تایمز، به تازگی در تحلیلی درباره نیت ایران احتمالاتی را مطرح کرده بود؛ در این تحلیل آمده است آوردن ذخیره اورانیوم ایران به روی زمین ممکن است برای تحریک اسرائیل به حمله به ایران باشد تا از این از این رهگذر حاکمیت ایران بتواند به اعتراضهای هشت ماهه پس از انتخابات ریاست جمهوری پایان دهد.
نویسنده نیویورک تایمز همچنین این احتمال را مطرح کرده است که ممکن است ایران بخواهد پس از حمله اسرائیل از پیمان منع سلاحهای هستهای خارج شود و با بیرون کردن بازرسان آژانس، مانند کره شمالی با آسودگی خاطر ساخت بمب اتمی را دنبال کند.
همچنین این پرسش در محافل غربی مطرح شده است که چرا ایران بخش عمدهای از اورانیوم سه و نیم درصد غنیشده خود را به روی زمین منتقل کرده در حالی که برای تامین سوخت رآکتور تهران، در میان مدت، این میزان اورانیوم مورد نیاز نیست.
روز دوشنبه علی اکبر سلطانیه در وین در این باره به خبرنگاران گفت که «این اقدام تنها برای تولید مواد (مورد نیاز) برای رآکتور تحقیقاتی ایران بود؛ به خاطر همین (هماکنون) این مواد به جای قبلی خود بازگردانده شدهاند.»
علی اکبر سلطانیه همچنین گمانهزنیهای رسانهها را درباره انتقال ذخیره اورانیوم ایران به به روی زمین برای تحریک اسرائیل جهت حمله به ایران را رد کرد.
علی اکبر سلطانیه گفت: «جهت اطلاع شما، ما این این کپسول (حامل اورانیوم) را (به روی زمین) انتقال دادیم چرا که به دلایل فنی به آن نیاز داشتند و آن را به محل قبلی بازگرداندند. ما از موادی برای رآکتور تحقیقاتی تهران به آن نیاز داشتیم استفاده کردیم.»
در همین حال یک دیپلمات «بلندپایه» که خبرگزاری رویترز نامی از وی نبرده، به این خبرگزاری گفته است یکی از دلایل محتمل برای انتقال حجم عمدهای از ذخیره اورانیوم به روی زمین این است که ایران میخواسته است «به طور مداوم و با فشار کافی» به سانتریفیوژهای خود برای غنیسازی 20 درصدی، خوراک بدهد.
این دیپلمات به رویترز همچنین گفته است این ذخیره اورانیوم به هرحال میتواند درحدود نیم ساعت به محل غنیسازی انتقال داده شود.
برپایه گزارش آژانس بینالمللی که در رسانههای غربی و از جمله در نیویورک تایمز بازتاب یافت، ایران در 14 فوریه(25 بهمن) در حضور بازرسان آژانس، نزدیک به 1954کیلوگرم اورانیوم 5/3درصد غنی شده خود را از انباری که در اعماق زمین بود به تاسیسات غنیسازی کوچکی بر روی زمین در نطنز منتقل کرد که به گفته مسئولان ایرانی برای غنیسازی 20 درصدی از آن استفاده میشود.
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در سه شنبه 88 اسفند 11 ساعت ساعت 8:59 صبح
دربــاره ی ما
کارشناس ارشد روابط بین الملل ،دانشجوی دکتری ومترجم زبان فرانسه
منوی اصــــلی
خبرنامه
آمار و اطلاعات
پیونــدهای روزانه
نــوشته های پیشین
آخرین نـــوشته ها
وصیت نامه شهدا
لوگوی دوستان
دیــگر امکانات