پاسخ هستهای

پاسخ هسته‌ای ایران به غرب

 

جمهوری اسلامی ایران که قرار بود پس از بررسی دقیق پیش‌نویس توافقنامه وین در مورد آن نظر دهد، روز پنجشنبه به وعده خود جامه عمل پوشاند و پاسخ اولیه خود را به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد.

براساس این پاسخ که از سوی علی‌اصغر سلطانیه، ‌نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به البرادعی ارائه شد، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که مذاکرات وین را با نگاهی مثبت دنبال می‌کند.
طرح پیشنهادی البرادعی در پی مذاکرات سه روزه وین درباره تامین سوخت رآکتور اتمی تهران ارائه و قرار شد پس از بررسی آن از سوی دولت‌های طرف مذاکره از جمله ایران، روسیه،‌آمریکا و فرانسه، موضوع به اطلاع آژانس برسد.
برپایه فرمول پیشنهادی البرادعی، ایران 1200 کیلوگرم از 1500 کیلوگرم ذخیره اورانیوم غنی شده خود را که غنای پایینی دارد تا آخر سال میلادی به روسیه و فرانسه تحویل می‌دهد و در ازای آن مقدار کمتری اورانیوم غنی‌شده با خلوص 20 درصد برای استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران تحویل می‌گیرد. بر همین اساس ایرنا گزارش داد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در وین اعلام کرد: «پاسخ اولیه ایران» به مذاکرات تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را دریافت کرده است.
در بیانیه این سازمان آمده است: محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پاسخ اولیه مقامات ایرانی را به طرح پیشنهادی‌اش درباره تامین اورانیوم غنی شده با غلظت پایین برای ادامه کار رآکتور تحقیقاتی تهران دریافت کرده است که صرفا دارای کاربرد در تولید رادیو ایزوتوپ‌ها برای مقاصد پزشکی است.این بیانیه با اشاره به ابراز امیدواری البرادعی نسبت به توافق قریب‌الوقوع با ایران می‌افزاید: مدیرکل به رایزنی‌های خود با دولت ایران و نیز طرف‌های دیگر در این زمینه ادامه می‌دهد و امیدوار است که توافقی درباره این پیشنهاد بزودی حاصل شود.
ایران نیز با اعلام این که دور اول مذاکرات در وین را مثبت دانسته است خاطرنشان کرد با رعایت ملاحظات فنی و اقتصادی آماده ادامه مذاکرات است.
علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که پاسخ تهران را به مقامات آژانس تسلیم کرده است. پس از ارائه پاسخ تهران تاکید کرد: ایران به مذاکره با آژانس در این باره ادامه می‌دهد.قرار شده است که طرف‌های مذاکره در پایان اکتبر دور جدیدی از مذاکرات را برگزار کنند.
سلطانیه روز گذشته بدون اشاره به جزئیات پاسخ ایران گفت: باید ملاحظات اقتصادی و فنی جمهوری اسلامی ایران در چگونگی تامین سوخت این رآکتور تحقیقاتی تامین شود.
وی افزود: به عنوان نماینده ایران در گفتگوهای وین باید تلاش کنیم تا ملاحظات فنی و اقتصادی کشورم در مسیر گفتگوها محقق شود.
یک مقام آگاه پیش از این اعلام کرده بود که ایران با چارچوب کلی پیش‌نویس تهیه شده از سوی محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مذاکرات وین موافقت خواهد کرد، اما خواستار انجام اصلاحات مهم فنی و اقتصادی در آن است.در همین حال، محافل خبری غربی روز گذشته گزارش‌هایی ارسال کردند که ایران با انتقال اورانیوم غنی شده مخالف است و بخش اصلی پیشنهاد البرادعی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را رد کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک دیپلماتیک غربی در وین گزارش داد، ایران با انتقال سه‌چهارم از اورانیوم غنی شده به خارج برای غنی‌سازی بیشتر مخالفت کرده و در مقابل پیشنهاد کرده افزایش غنی‌سازی را در داخل و زیر نظر آژانس انجام دهد.
اما روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته، پاسخ ایران به طرح البرادعی، مخالفت با انتقال یک مرحله‌ای اورانیوم غنی شده به خارج بوده است به نوشته این رسانه ها و یکی از پیشنهادات ایران انتقال مرحله به مرحله‌ای 1200 کیلوگرم اورانیوم غنی شده بوده است. در حقیقت خط قرمز اصلی ایران در مذاکرات آینده تبادل پایاپای و همزمان سوخت 5 درصد و 20 درصد خواهد بود و به هیچ وجه ایران از این شرط اغماض نخواهد کرد.
همین رسانه ها از سوی دیگر می گویند: آمریکا با حمایت از طرح البرادعی امیدوار است حجم قابل توجهی از اورانیوم را از ایران خارج کند و به این ترتیب بتواند یک سال زمان برای مذاکرات بیشتر و رسیدن به توافقی با تهران کسب کند. ادامـــه ی مـطــلــب


4 نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در شنبه 88 آبان 9 ساعت ساعت 4:19 عصر


جنبش های سنی

 

لبنان و جنبش های سنی

 

تحولات سیاسی اجتماعی لبنان را باید از جمله موضوعاتی دانست که در چند سال گذشته و بویژه در دو سه سال اخیر، ذهن همه تحلیل گران مسائل منطقه را به خود مشغول داشته است. حتی مسائلی همچون جنگ 33 روزه حزب الله و رژیم صهیونیستی و آشوب های سال گذشته و امسال این کشور، تمام مسائل دیگر را تحت الشعاع قرار داد. لبنان بواسطه شرایط خاص ژئوپولیتیکی، اجتماعی و سیاسی، از موقعیتی منحصر به فرد در خاورمیانه برخوردار است. همجواری با فلسطین اشغالی، سوریه و بویژه مرز مشترک با کانون بحران های خاورمیانه یعنی رژیم صهیونیستی و نیز همزیستی اقوام و مذاهب و فرقه های مختلف در این کشور به همراه عوامل کوچک و بزرگ دیگر، همگی این کشور کوچک را به یکی از مناطق بحران خیز و عرصه ای برای رقابت قدرت های منطقه ای تبدیل ساخته است. این مسائل پس از رویداد 11 سپتامبر و ظهور پدیده ای به نام القاعده، ابعاد جدیدی یافت و اسلام گرایان اهل سنت لبنان که تا آن زمان نیروهایی عمدتاً در حاشیه به شمار می آمدند، به تدریج به صحنه آمده و تأثیر الگوهای القاعده بر برخی از این گروه ها نیز مسیر و شکل تحولات را تغییر داد. اکنون این گروه ها را باید نیروهایی تأثیرگذار در تحولات سیاسی اجتماعی لبنان به شمار آورد که متأسفانه در بسیاری موارد بازیچه دست دیگر قدرت های داخلی و منطقه ای نیز قرار می گیرند. نویسنده در این نوشتار به شکلی مبسوط زوایای مختلف این پدیده را مورد بررسی قرار داده و به بسیاری از سئوالات در این زمینه پاسخ داده است. نکته قابل توجه این نوشتار اعتراف نویسنده به درایت و هوشمندی جنبش حزب الله است که به زعم وی تنها عامل فرو نرفتن لبنان به باتلاق جنگ داخلی است. در هر حال مطالب جدید و تحلیل های قوی این نوشتار، نظر تمام خوانندگان را به خود جلب خواهد ساخت.
فهرست مطالب کتاب به شرح زیر است:

 زمینه های اسلامی سازی

 شناخت موقعیت اسلام گرایان سنی در لبنان

 جنبش هاس اسلام گرای سنتی
الجماعة الاسلامیة
جمعیت المشعری الخیریة الاسلامیة
جبهه عمل اسلامی
حزب التحریر
ویژگی های مشترک

 جنبش های سلفی
جریان اصلی سلفی
سلفی های اصلاح طلب
المستقبل و سلفی ها: پیوندی با چشم داشت مادی

 سلفی های تحت تأثیر القاعده
مجموعة الدینیة
عصبة الانصار
جندالشام
فتح الاسلام

 القاعده در لبنان

 خطر فزاینده افراطی سازی و تنش های فرقه ای
 

 

 

 

 

   نویسنده: اومیمه - عبداللطیف

 مترجم: مهدی - کاظمی



3 نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 88 آبان 6 ساعت ساعت 11:35 صبح


مجله تقریبی

مجله تقریبی به زبان فرانسه منتشر شد
فصلنامه بین‌المللی، تخصصی فرانسوی زبان الحجاج (le debat) از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در لبنان منتشر شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه این مجله زیرنظر آیت‌الله محمد علی تسخیری دبیرکل مجمع و سردبیری دکتر سمیر سلیمان با روش احترام متقابل و پرهیز از گرایش‌ها و رویکردهای سیاسی منتشر می‌شود.

بر اساس اعلام روابط عمومی مجمع تقریب، این مجله به منظور آشنایی بیشتر مسلمانان فرانسوی زبان جهان به ویژه اقلیت‌های مسلمان با مشکلات پیروان مذاهب مختلف و گسترش فرهنگ تقریب، تفاهم و تعامل بهتر با یکدیگر و توجه بیشتر به موارد مشترک بین همه مسلمانان و کمرنگ کردن موارد اختلافی و مقابله با تهاجم فرهنگی منتشر می‌شود.

فصلنامه بین‌المللی تخصصی فرانسه زبان «الحجاج» دارای بخش‌های افتتاحیه، مقالات مرتبط با موضوع هر شماره، مقالات آزاد، بررسی و نقد دیدگاه صاحبنظران و بخش میزگرد است.

اولین شماره این فصلنامه که در پاییز سال جاری منتشر شد حاوی مقالاتی چون خارج شدن از چارچوب‌ها، برای رسیدن به جبهه ارزشی جهانی از آیت‌الله سید محمد حسین فضل‌الله، چالش‌های فراروی تقریب و ... بود.



یک نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در پنج شنبه 88 مهر 30 ساعت ساعت 4:35 عصر


دیکتاتوری لابی ها

 

 




دیکتاتوری لابی ها

منبع:لوموند دیپلماتیک

برنامه تامین اجتماعی ای که در سال 1996 کنار گذاشته شد حدود 1 درصد بودجه آمریکا رابه خود اختصاص می داد؛ شرکت های بیمه خصوصی که کاملا مورد حمایت اند، بخش اساسی 17 درصد از ثروت ملی را که صرف هزینه های بهداشتی می شود، می بلعند.

رئیس جمهور امریکا با اینهمه یکی از بهترین دادستان های وضعیت حاکمی است که او تصمیم دارد آنرا دگرگون کند. هر شب تکرار می کند: « ماجرای افرادی که به سختی کار می کنند و گروگان شرکت های بیمه ای هستند که هزینه های بهداشتی شان را پوشش نمی دهند و یا قراردادهایشان را در بدترین وضعیت احتیاج معلق می کنند و یا در مقابل خدمات بهداشتی ای که عمیقا ضروری اند، پرداخت های شخصی سنگینی از آنها می طلبند. ما سیستم بهداشتی ای داریم که بیشتر در خدمت شرکت های بیمه است تا شهروندان امریکا»(1).

پروژه مورد حمایت اقای اوباما لااقل دارای دو دستاورد واقعی است. از یک سو اجباری شدن پوشش بهداشتی 64 میلیون امریکائی فاقد آنرا، از طریق پرداخت رایانه برای فقیرترین آنها ، پیش بینی می کند. از سوی دیگر برآنست که سیستم بیمه بهداشت دولتی ای بوجود آورد که بتواند قیمت هائی کمتر سودجویانه تر از تراست های خصوصی ارائه دهد(2).

در واقع این تراست ها منابع مالی عظیمی را به کار می گیرند تا راه حل های قانونی ای بجویند که به آنها اجازه دهد از پرداخت هزینه بیمه به محض بیمار شدن آنها سرباز زنند. آیا به همین دلیل نیست که نیروهای راست به صحنه آمده اند ؟ فرماندار لویزیانا خشمگیانه می گوید :« اگر یک گزینه دولتی بوجود آید باعث تحمیل رقابت نابرابر به بیمه های خصوصی می شود و آنها را به ورشکستگی می کشاند»(3). جا داشت که ورشکستگی های دیگری، بسیارتکان دهنده تر، توجه او را جلب کند. آنهم در لویزیانا که یکی از فقیرترین ایالات کشور محسوب می شود.

سیاست در امریکا، به دلیل آلودگی به پول لابی های صنعتی و مالی آنچنان دچار قانقاریاست که کم کردن مالیات ها تنها ضمانت برای راه یابی به کنگره به حساب می آید. هر گونه تحمیلی به بانکها، بیمه ها، شرکت های داروئی نبردی ناممکن بنظر می آید. در این موردمشخص، رئیس دمکرات کمیسیون مالی سنا، آقای ماکس بوکوس، که حمایت اش برای به تصویت رسیدن رفرم سیستم بهداشت ضروری است، خود بیشتر از همه نمایندگان از بیمارستان ها، شرکت های بیمه و پزشکان خصوصی پول دریافت می کند. مشکلات ایالت کوچک دهقانی ای که او نماینده آن است، مونتانا، هیچ اهمیتی برای اصلی ترین حامیان مالی او ندارد، چرا که 90 درصد آنچه او بصورت قانونی وثبت شده دریافت می کند مرجع دیگری بغیر از ایالت اش دارد. آیا مخالفت آقای بوکوس با زیر سوال بردن سیستم پزشکی کنونی ، قابل پیش بینی نیست ؟

یکسال پس از سقوط لیبرالیزم، بنطر می رسد که دوران دستپاچگی ( هر چند کوچک) الیگارشی ها پایان یافته؛ سیستم سیاسی مجددا به منافع خود می چسبد. گاه به گاه یکی از سوداگران فاسد تر ( و یا بدشانس تر) ازدیگران کارش به زندان می کشد و یک مرتبه سرود واژه های جادوئی از سرگرفته می شود: اخلاقی کردن، اتیک، مقررات گذاری ، گروه 20. خانم کریستین لاگارد، وزیر اقتصاد فرانسه که پیش از این وکیل امور تجاری در شیکاگو بود ، در پاسخ به سوالی در مورد پاداش های نجومی دلالان مالی بانک BNP-Parisbas از محکوم کردن این امر طفره می رود: « اگر پاداش ها را ممنوع کنیم چه پیش خواهد آمد: بهترین گروه های دلالی مالی به کشورهای دیگر خواهند رفت». (4)

مستقر در قلب سیستم سیاسی که نگهبان آنان است ( و آنها نیز به نوبه خود آنرا محافظت می کنند)، با سو استفاده از وحشت عمومی و ناامیدی توده ای، دلالان مالی و واسطه های بیمه پزشکی بی هیچ مشکلی حرفه انگلی خود را دنبال می کنند.در نتیجه ضرورت نه یک «رفرم»،که آنها می توانند خود را با آن تطبیق دهند، بلکه نابودی شان است.

1- جلسه عمومی در مونتانا، 14 اوت 2009.

2- در پانزده ایالت امریکا بیش از نیمی از «بازار» در اختیار یک شرکت خصوصی است. In « The Tight Grip of Health Insurers », Business Week, 3 août 2009.

3- Bobby Jindall, « How to Make Health-Care Reform Bipartisan ? », The Wall Street Journal, New York, 22 juillet 2009.

4 ـ رادیو Europe1 ، 7 اوت 2009



2 نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در دوشنبه 88 مهر 27 ساعت ساعت 2:37 عصر


گزارش گلدستون

رای مثبت شورای حقوق بشر سازمان ملل به گزارش گلدستون
به همراه متن کامل گزارش

به گزارش مانیتورینگ فارس به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، با وجود تلاش کشورهای غربی برای به تاخیر انداختن تصمیم‌گیری درباره گزارش گلدستون، شورای حقوق بشر سازمان ملل با 25 رای موافق و 6رای مخالف و 11رای ممتنع، به گزارش گلدستون رای مثبت داد.
بر این اساس، کشورهای آرژانتین، برزیل، بحرین، بولیوی، اندونزی، آفریقای جنوبی، اردن، پاکستان، روسیه، زامبیا، چین، سنگال، شیلی، فیلیپین، قطر، عربستان، غنا، نیجریه، هند، جیبوتی، کوبا، مصر، نیکاراگوئه، بنگلادش، لیبریا و موریتانی به گزارش گلدستون رای مثبت داده‌اند.
این در حالی است که 6کشور آمریکا، ایتالیا، اوکراین، اسلوواکی، هلند و مجارستان به این گزارش رای منفی دادند.
کامرون،بوسنی،بورکینافاسو،گابن،ژاپن،مکزیک،نروژ،بلژیک،کره جنوبی،اسلونی و اروگوئه 11 کشوری هستند که به این گزارش رای ممتنع دادند.
بنابر این گزارش با اصلاحاتی که در آخرین لحظات جلسه رای گیری بر روی بیانیه پایانی صورت گرفت، گزارش گلدستون توانست اکثریت آرای جلسه را به دست آورد.
این در حالی است که کشورهای اروپایی از جمله فرانسه در طول جلسه خواستار به تاخیر انداختن رای گیری بودند.
این اقدام شورای حقوق بشر سازمان ملل با استقبال تشکیلات خودگردان فلسطین و دولت منتخب حماس همراه بوده است.
"ابراهیم الخریشه " نماینده فلسطین در شورای حقوق بشر سازمان ملل پس از تصویب گزارش گلدستون آن را پیروزی بزرگی برای ملت فلسطین در صحنه حقوق بین الملل دانست.
وی افزود: از دبیرکل سازمان ملل خواسته شده است که این موضوع را به شورای امنیت ارجاع دهد و در صورت موافقت شورای امنیت، تحقیقات محلی در رابطه با این گزارش با نظارت ناظران بین المللی که شورای امنیت مشخص خواهد کرد انجام خواهد شد.
دولت منتخب فلسطین از تصویب گزارش گلدستون در نشست امروز شورای حقوق‌بشر سازمان ملل استقبال کرد و آن را سرآغازی برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی دانست.
"طاهر النونو "سخنگوی دولت فلسطین به رهبری اسماعیل هنیه اظهار داشت: دولت منتخب فلسطین از تصویب گزارش گلدستون در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال می‌کند.
وی ضمن تشکر و قدردانی از دولت‌هایی که به این گزارش رای مثبت داده‌اند، افزود: ما می‌خواهیم تا تصویب این گزارش مقدمه‌ای برای محاکمه سران اشغالگر باشد.
تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از تصویب گزارش گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که این گزارش در شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.

علاقمندان میتوانند برای دسترسی به متن کامل575صفحه ای گزارش گلدستون بر روی آدرس اینترنتی ذیل کلیک نمایند

http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/specialsession/9/docs/UNFFMGC_Report.pdf



3 نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در شنبه 88 مهر 25 ساعت ساعت 11:43 صبح


فرهنگ و روابط بین الملل

معرفی کتاب

"فرهنگ و روابط بین الملل"

کتاب فرهنگ و روابط بین الملل: روایت ها، بومیان و توریست ها" نوشته جولى ریوز و  ترجمه دکتر محسن بیات، توسط انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگى و اجتماعى منتشر شد.
این کتاب که به بررسى نقش فرهنگ در روابط بین‌الملل پرداخته است، از شش فصل رسالت تمدن ساز، انترناسیونالیسم فرهنگى، بومیان در حال محو شدن، ملى کردن فرهنگ، جامعه فرهنگى بین الملل و استراتژى تمدن‌ها و تفاوت‌ها تشکیل شده است.
در بخش هایى از دیباچه این کتاب آمده است: کتاب حاضر با عنوان "فرهنگ و روابط بین الملل: روایت ها،بومیان و توریست ها" موضوعات فرهنگى متعددى را به بحث گذاشته که مى‌تواند از جهاتى خلاء موجود را تا حدى پر کند. در کل، این کتاب بررسى تاریخى تحول معناى فرهنگ از دیدگاه رشته روابط بین‌الملل را کانون بحث خود قرار داده است.
دکتر محسن بیات در مقدمه‌اى بر کتاب آورده است: "فرهنگ و روابط بین الملل: روایت ها، بومیان و توریست ها" اثر جولى ریوز از معدود کتاب هاى رشته روابط بین‌الملل است که نویسنده در آن فرهنگ را موضوع اصلى قرار داده است. ریوز از اساتید مطرح جهانى در رشته روابط بین‌الملل است ... او هم‌اکنون در دانشگاه منچستر انگلیس در دانشکده علوم انسانى به تدریس روابط بین‌الملل مشغول است.
این کتاب در 363 صفحه با انضمام دو بخش پى‌نوشت‌ها و کتاب‌شناسى چندى پیش منتشر شده و در اختیار علاقه‌مندان رشته روابط بین‌الملل قرار گرفت
.
این کتاب یکی از منابع آزمون دوره دکتری روابط بین الملل در درس فرهنگ وروابط بین الملل (مورد توجه دکتر عطایی) دانشگاه تهران میباشد



یک نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در پنج شنبه 88 مهر 23 ساعت ساعت 10:49 صبح


سپر دفاع

نتایج رهایی طرح سپر دفاع ضد موشکی چیست

 L’abandon du projet américain de bouclier anti-missiles : quelles conséquences 

رهایی پروژه سپر دفاع ضد موشکی در اروپا مرکزی که توسط جرج بوش دنبال می شد در روابط روسیه وآمریکا گسست به وجود آورد پوتین در چهل و سومین کنفرانس امنیت در مونیخ به سال 2007 به آن واکنش شدید نشان داد . ولی با روی کار آمدن اوباما تلاش شد روابط بین روسیه وآمریکا بهبود یابد .رهایی این طرح میتواند بر روابط روسیه وآمریکا نتیجه مثبت بگذارد ولی کشورهای اروپای مرکزی از این سیاست به عنوان چرخش مهم در سیاست خارجی آمریکا یاد خواهند کرد این تحلیل سایت مرکز مطالعات بین الملل واستراتژی فرانسه   را به زبان فرانسه مطالعه فرمایید

L’abandon par les Etats-Unis du projet de bouclier anti-missiles en Europe centrale tel que conçu par l’administration Bush marque d’abord une rupture importante dans les relations russo-américaines. Depuis plus de deux ans, la Russie s’opposait fermement au déploiement d’une station radar en République tchèque et de dix missiles intercepteurs en Pologne, voulu par Washington pour pallier une éventuelle menace nucléaire iranienne. Pour Moscou, ce projet était avant tout dirigé à son encontre et rompait l’équilibre stratégique entre la Russie et les Etats-Unis, jugés responsables d’une nouvelle course aux armements. D’emblée, le projet américain de déploiement d’un bouclier anti-missile en Europe centrale s’était imposé comme un sujet central dans la politique étrangère russe, au point d’être à l’origine du changement de ton de Moscou à l’égard de l’Occident.


C’est en effet en réaction à ce projet que Vladimir Poutine avait prononcé un discours virulent lors de la 43e Conférence sur la sécurité de Munich, en février 2007. C’est encore contre ce bouclier que Dmitri Medvedev avait menacé de déployer des missiles à Kaliningrad, enclave russe encerclée par l’Union européenne.

Les autorités russes ont donc réagi très favorablement à l’annonce de Barack Obama, dans laquelle Dmitri Medvedev voit une décision « responsable ». Jugé plus adéquat pour répondre à la menace iranienne, le déploiement de missiles SM-3 pouvant détruire des fusées à courte et moyenne portée ne remet pas en cause l’équilibre stratégique entre la Russie et les Etats-Unis. Pour Moscou, cela équivaut à reconnaître enfin son statut de grande puissance et ses intérêts nationaux. Dans un climat plus apaisé depuis l’arrivée au pouvoir du président démocrate, alors que l’adhésion de l’Ukraine ou de la Géorgie à l’OTAN ne semble plus d’actualité, cette inflexion majeure est susceptible d’ouvrir la voie à une collaboration accrue entre Moscou et Washington. C’est donc une avancée considérable dans la perspective de, mais aussi dans le cadre du dossier iranien où la coopération russe est essentielle.

La décision américaine marque également un tournant important pour les pays d’Europe centrale et orientale. Ceux-ci s’en remettaient en premier lieu aux Etats-Unis pour assurer leur sécurité, notamment face à une Russie souvent perçue comme une menace. Dans ce contexte, ces pays ne peuvent qu’être inquiets en observant le rapprochement russo-américain amorcé par le discours du vice-président Biden à la conférence de Munich sur la sécurité, confirmé par la visite de Barack Obama à Moscou en juillet et scellé par le revirement sur le projet de bouclier anti-missiles. En dépit des déclarations du président américain destinées à les rassurer, les pays d’Europe centrale pourraient être amenés à revoir les fondements de leur sécurité et à se tourner davantage vers l’Union européenne, hier jugée impuissante, demain peut-être incontournable en matière sécuritaire



یک نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در پنج شنبه 88 مهر 2 ساعت ساعت 5:21 عصر


دفاع مقدس

دفاع مقدس از دیدگاه سیاست خارجی

 در خصوص علل وقوع جنگ، فرضیه‌های مختلفی وجود دارد؛ پیروزی انقلاب اسلامی و گروگان‌گیری در سفارت آمریکا و شکست حمله‌ی طبس، عدم انسجام نیروهای مسلح در ایران و قدرت طلبی و روحیه‌ی تجاوزگری صدام‌حسین از آن جمله است، ولی بدون تردید صدام بدون چراغ سبز آمریکا نمی‌توانسته است حمله‌ی گسترده‌ی نظامی علیه ایران را آغاز نماید.

 مهم‌ترین دستاورد بررسی جنگ ایران و عراق از دیدگاه سیاست خارجی، همان اثبات اصل نه شرقی و نه غربی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است. این اصل نه تنها یک شعار، بلکه یکی از اصول مهم و عملی در سیاست خارجی ایران به شمار می‌رود. هرچند اصل حفظ تمامیت ارضی و اهمیت حراست از ام‌القرای اسلامی و مبارزه با ظلم و استکبار و دعوت جهانیان به حیات طیبه را می‌توان از درون تحولات جنگ ایران و عراق لمس نمود، ولی باید گفت که مهم‌ترین تحول در این دوره در سیاست خارجی ایران را در جنگ ایران و عراق می‌توان مشاهده کرد. مسئله‌ی اصلی دولت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دوره جنگ بود، زیرا بخش زیادی از توان دولت در این خصوص مصروف گردید. هرچند توجه جمهوری اسلامی از تحولات پیرامونی و بین‌المللی قطع نگردید و خود را در مقابل تحولاتی چون اشغال افغانستان، حمله به جنوب لبنان و مسئله‌ی سلمان رشدی مسئول می‌دانست، ولی موضوع جنگ که در ارتباط مستقیم با حفظ تمامیت ارضی و ام‌القرای جهان اسلام بود، از اهمیت زیادی برخوردار بود. اکنون به سیر تحولات جنگ ایران و عراق می‌پردازیم.


به علت محدودیت سایت پارسی بلاگ در ارسال مقالات طولانی  با مراجعه به سایت اینترنتی ذیل که مربوط به مرکز اسناد انقلاب اسلامی میباشد کل مقاله اینجانب  را مطالعه فرمایید

http://www.irdc.ir/fa/content/6021/default.aspx



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 88 مهر 1 ساعت ساعت 10:44 عصر


مصاخبه با نصرالله

                                                  مصاحبه اختصاصی نشریه پنجره با سید حسن نصرالله

                                        «کسی که آیت الله خامنه ای را بشناسد نگران نمی شود»  

                                                                  

سیدحسن نصرالله روحانی شیعی لبنانی این روزها رفته رفته به یک شخصیت کاریزماتیک در سطح جهان اسلام تبدیل می شود.بالا گرفتن بحران خاورمیانه ورهبری های این مردچهل وهفت ساله دراین شرایط حساس باعث شده تصاویر این روحانی چریک نه تنها درمحله های شیعه نشین لبنان نصب شود .بلکه زینت بخش بسیاری از محله های سنی نشین در این کشور مدیترانه ای که بخش بزرگی از مردم آن را مسیحیان تشکیل می دهند باشد . شخصیت این مرد ومحبوبیتش از مرز های لبنان و شهرهای شیعه نشین گذشته ودر آستانه تبدیل شدن به یک اسطوره برای مسلمانان است . اکنون در لبنان سخنرانی های انقلابی وآتشین نصرالله به جای موسیقی از ضبط های تاکسی های بیروت پخش می شود .بسیاری از جوانان جمله هایی ازسخنانش را روی حافظه موبایل های خود ضبط کرده اند تا در زمان زنگ خوردن موبایل هایشان به جای موسیقی نوکیا، از صدای گرم وانرژی بخش سید لذت ببرندسید حسن نصر الله پس از صبحی الطفیلی و سید عباس موسوی، سومین دبیر کل حزب الله لبنان است .سید همواره یکی از اهداف اصلی سرویس های جاسوسی وتروریستی رژیم اسراییل بوده اما شجاعت و تفکر نظامی امنیتی شیخ چریک ،مانع به هدف رسیدن صهیونیست ها بوده است . نشریه پنجره مصاحبه ای اختصاصی از سید حسن نصرالله را از زبان حجه الاسلام میرتاج الدینی منتشر کرده که مشروح آن رابا کلیک بر روی لینک ذیل مطالعه فرمایید

http://www.jahannews.com/vdcbgfb0.rhb0zpiuur.html



نظر بدهید

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در پنج شنبه 88 شهریور 26 ساعت ساعت 3:21 عصر


دسترسی به مقالات فصلنامه سیاست خارجی

دفتر مطالعات سیاسی وبین المللی وزارت امور خارجه چند وقتی است  مقالات و منشورات خود را در قالب  پی دی اف در اختیار خوانندگان قرار داده است. لازم دانستم برای سهولت، دسترسی به اصل این مقالات رادراینجا  ،برای پژوهشگران،مخاطبان  و دانشجویان گرامی ،ممکن سازم:

 

نام نشریه/کتاب: فصلنامه ی سیاست خارجی

نوع نشریه: نشریه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حقوقی

ناشر: دفتر مطالعات سیاسی و بین‌الملل‍ی وزارت امور خارجه
سردبیر: دکتر سید رسول موسوی
انتشار این فصلنامه از سال 1365 با هدف پیشبرد ادبیات سیاست خارجی در کشور و نیز ایجاد فضایی مناسب برای عرضه نظریات اندیشمندان و صاحبنظران روابط بین‌الملل و رشته‌های وابسته به آن آغاز شده است. این فصلنامه در برگیرنده مباحث پایه، سیاسی، روابط بین‌الملل، حقوق بین‌الملل، سازمان‌های بین‌المللی، فرهنگی، سیاسی و تاریخی است.

» دریافت مقالات این نشریه
برای مشاهده و دریافت مقالات این نشریه روی لینک زیر کلیک نمایید

 

فصلنامه سیاست خارجی، تابستان 1388، شماره 2

 

فصلنامه سیاست خارجی، بهار 1388، شماره 1

 

فصلنامه سیاست خارجی، زمستان 1387، شماره 4


فصلنامه سیاست خارجی، پاییز 1387، شماره3



یک نظر

لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 88 شهریور 25 ساعت ساعت 6:10 عصر


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز