به گزارش مشرق، جهان به نقل از خبرگزاري رسمي آلمان نوشت: عربستان سعودي که مخالف قطعي سقوط رژيم حسني مبارک بود، اکنون در نظر دارد وامي ?/ ? ميليارد دلاري براي برطرف کردن مشکلات اقتصادي مصر در اختيار اين کشور قرار دهد.
به گزارش مشرق به نقل از برنا، پس از درگذشت ناصر حجازي، پيشکسوت فوتبال ايران بسياري از مقامات سياسي و چهره هاي ورزشي و هنري با خانواده آن مرحوم ابراز همدردي کردند.
سيدحسن خميني نوه امام(ره) که در روزهاي بيماري حجازي به منزل وي رفته و جوياي احوال او شده بود نيز امروز با خانواده او ابراز همدردي کرد.
ضمنا قرار است، پيکر ناصر حجازي جهت انجام اعمال غسل و کفن به جماران برود و سپس نوه امام خميني(ره) براي آن مرحوم نماز بخواند.
لازم به يادآوري است که مراسم تشييع جنازه ناصر حجازي در ساعت9:00 صبح روز چهارشنبه از مقابل درب اصلي ورزشگاه آزادي برگزار خواهد شد.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، با وجود پذيرش سرپرستي وزارت نفت توسط شخص رئيس جمهور يکي از اعضاي کابينه دولت به عنوان رئيس اوپک به وين خواهد رفت.
در همين حال سيد محمدرضا ميرتاجالديني پيشتر در جمع خبرنگاران درباره وضعيت رئيس اوپک، با تاکيد بر اينکه موضوع رياست کشورها بر سازمان اوپک موضوع اشخاص نيست، گفت: در حال حاضر وزارت نفت ايران رياست دوره اي سازمان اوپک را بر عهده دارد.معاون پارلماني رئيس جمهور با بيان اينکه با برگزاري يکصد و پنجاه و نهمين اجلاس اوپک رئيسجمهوري يا نماينده وي در اين نشست حضور پيدا مي کند، تصريح کرده بود: حضور رئيس جمهور به معناي افزايش جايگاه ايران در سازمان اوپک خواهد بود.اين در حالي است که مهر پيشتر گزارش داده بود: رئيس جمهور تا اطلاع ثانوني سرپرستي وزارت نفت را برعهده گرفت تا احتمال حضورش در اجلاس آتي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت در وين به عنوان رئيس موقتي اوپک قوت بگيرد.
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، منابع آگاه ديپلمات در گفتوگو با روزنامه اماراتي البيان اعلام کردند که باراک اوباما، رئيس جمهوري آمريکا و برخي کشورهاي اروپايي، وعده کمک فوري به مصر را به شرط عدم مقابله و رويارويي اين کشور با رژيم صهيونيستي دادهاند.
اين منابع نزديک به مسئولان بلندپايه آمريکا و جي 8 تاکيد کردند: آمريکا و برخي کشورهاي اروپايي وعده دادهاند که در صورت عدم رويارويي مصر با اسرائيل، بدهيهاي مصر بخشيده ميشود و اين کشور جزء اولويتهاي تجاري آمريکا و کشورهاي اروپايي قرار ميگيرد.
روزنامه نيويورک تايمز نيز نوشت: اين کمکهاي آمريکا و کشورهاي اروپايي به شرط عدم روي کار آمدن اسلام گراها در مصر محقق ميشود.
به گزارش مشرق به نقل از فارس، "ابراهيم المدهون " در گفتوگو با شبکه خبري العالم، با رد اتهام عليه معترضان درباره توطئه در کشور با پشتوانه خارجي، بر نقش عربستان در جلوگيري از حل بحران بحرين تاکيد کرد.
عضو شوراي جمعيت وفاق ملي بحرين افزود: عربستان مي خواهد نخست وزير بحرين را که 40 سال به سرکوب ملت مبادرت کرده است؛ در حکومت تثبيت کند در حالي که عزل نخست وزير اولين گام مثبت براي حل وضعيت بحراني کشور است.
وي به تحرکات نيروهاي تحت حمايت نخست وزير موسوم به "گارد قديم " عليه پادشاه بحرين اشاره کرد و افزود: عمليات امنيتي در بحرين توسط نخست وزير اداره ميشود.
المدهون همچنين از تحرکات جريان موسوم به "تجمع ملي " ضد پادشاه و وليعهد براي جايگزيني نخست وزير به عنوان پادشاه خبر داد.
- وقتي جنگ شروع شد، خرمشهر نزديکترين شهر به مرز پس از قصر شيرين، بزرگترين شهر مرزي ايران و بندري استراتژيک بود. دشمن از سمت اروند رود 500 متر با خرمشهر فاصله داشت با اين حال رود بزرگ اروند حائل بين ايران و عراق بود. از سمت مرز خشکي هم حدود کمتر از 20 کيلومتر تا خرمشهر فاصله داشت. بنابراين نزديکي شهر خرمشهر يکي از عوامل سقوط خرمشهر بود.
عامل ديگر اين بود که نيروهاي رسمي و نيروهاي مسئول در لب مرز دفاع مستحکمي نداشتند لذا در همان ساعات اوليه مرز فرو ريخت ومرز شکسته شد و دشمن خيلي زود توانست به اطراف شهر خرمشهر برسد و ارتباط بين اهواز با خرمشهر قطع شد و بطوريکه دشمن خود را به حوالي شهر رساند.از اين لحظه به بعد يک مقاومت مردمي و انقلابي در خرمشهر شکل گرفت حتي ارتشيهايي هم که در خرمشهربودند ارتشيهاي حزب الهي و انقلابي شامل تعدادي تکاوران نيروي دريايي بودند که در کنار سپاه و بسيج مردمي جنگيدند و در کنار هم مجموعه اي ادغام شده اي را تشکيل داده بودند که وجه غالب آن وجه انقلابي و مردمي بودن آن بود، البته اين هم به دليل کمبود امکانات و ساز و برگ تا يک حدي مي توانستند بجنگند بطوريکه امکانات و تسليحات نظامي بقدري کم بود که فشارها را اضافه کرد.عامل سوم در سقوط خرمشهر اين بود که آقاي بني صدر معتقد بود که ما بايد به سبک اشکانيان بجنگيم يعني زمين بدهيم دشمن را به داخل بکشانيم و زمان بدست بياوريم و بعد از آن به دشمن هجوم ببريم خود اين موضوع هم در عدم حمايت و توجه به جبهه خرمشهر و يا درعدم ارسال تجهيزات و مهمات موثر بود. وقتي يک فرمانده نظامي کنار بني صدر مي گويد خرمشهر ارزش نظامي ندارد خب معلوم است که به اندازه کافي هم به آنجا اسلحه و مهمات نمي دهند و وقتي چنين اعتقادي در برخي افراد وجود داشته باشد اينطور مي شود.به هرحال همه اين عوامل دست به دست هم داد و موجب سقوط خرمشهر شد. با اين حال 34 روز مقاومت شبيه يک معجزه بود چون ارتش عراق با تمام قدرت آمده بود که خرمشهر را بگيرد ولي يک مقاومت مردمي 34 روز ارتش رژيم بعث عراق را متوقف کرد و نتوانستند وارد خرمشهر شوند بعد از آن ترفندهاي خيلي گسترده مثل بمبارانها توانستند شهر خرمشهر را تصرف کنند.
اين زلزله سياسي جناحهاي مختلف در عرصه سياسي اين کشور را به جنب و جوش واداشته است. اين تحرکات را ميتوان در دو عرصه مشاهده کرد: در درون حزب سوسياليست فرانسه و در رقابتهاي ميان حزبي.
دومينيک استراس کان از رهبران بانفوذ حزب سوسياليست محسوب ميشد. در اين حزب اصطلاحي وجود دارد که سنگين وزنها و افراد با نفوذ دراين حزب با عنوان فيلهاي حزب شناخته ميشوند. استراس کان از فيلهاي حزب به حساب ميآمد. سابقه سياسي او به خصوص سابقه وزارت اقتصاد و دارايي او اين موقعيت را براي او ايجاد ميکرد. به واسطه اين سابقه بود که او کانديداي صندوق بين المللي پول شد و اين پست مهم در عرصه بين الملل را در اختيار گرفت.
پس از اظهارات اخير رهبر جديد القاعده، مقامات انگليس تدابير امنيتي در تاسيسات زيربنايي اين کشور را افزايش دادند.
به گزارش ايسنا، احسن الله احسن، سخنگوي طالبان انتصاب موقت سيف العدل را به عنوان رهبر جديد القاعده تائيد کرد.
وي گفت: سيف العدل به انگليس به عنوان مهره اصلي در اروپا نگاه ميکند که به سرکوب مسلمانان در لندن اقدام ميورزد.
سيف العدل يکي از افرادي است که از 10 سال گذشته از سوي پليس فدرال آمريکا تحت تعقيب قرار گرفته است.
وزير حمل و نقل انگليس اعلام کرد که پليس حمل و نقل اين کشور حدود 100 نيرو را در قطار و متروهاي لندن مستقر کرده است.
اين تهديد القاعده در آستانه سفر اروپايي باراک اوباما، رئيس جمهوري آمريکا مطرح شد.
اين در حالي است که به دنبال کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر القاعده بدست نيروهاي آمريکايي، تهديدهاي القاعده براي انجام عمليات انتقام جويانه در کشورهاي اروپايي و آمريکا افزايش يافته است و اينبار رهبر جديد القاعده انگليس را تهديد به حملات کرده است.
ديپلماسي ايراني: دومينيک استراوس کان، رئيس سابق صندوق بينالمللي پول که به اتهام تجاوز به يک خدمتکار هتل در نيويورک بازداشت و پس از آن مجبور به استعفا شد، ولاديمير پوتين، نخستوزير روسيه را متهم کرد که عليهش توطئهاي چيده تا او از سمتش کنار گذاشته شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي ايلاف به نقل از روزنامههاي بريتانيايي، کان به کلود بارتولون، سياستمدار که از نزديکان کان مسحوب ميشود، گفته اطمينان دارد که ولاديمير پوتين در پشت تمامي قضاياي جاري عليه اوست و او با فرانسويها براي ناکام گذاشتن او در انتخابات پيش روي فرانسه همکاري دارد.
به گفته اين فرد نزديک به کان، برخي از افراد در روزهاي اخير به او اطلاع داده بودند که روسها ميخواهند او را از رياست صندوق بينالمللي پول برکنار کنند.
روزنامه سان، چاپ انگليس نيز نوشت: کان 62 ساله که به اتهام تجاوز به يک زن خدمتکار هتلي در نيويورک بازداشت شده، فرانسه و روسيه را متهم کرده که در پشت توطئهاي عليه او هستند تا بدين ترتيب وي نتواند در انتخابات رياست جمهوري فرانسه شرکت کند.
يک روز پس از امتناع رئيس جمهوري يمن که براي سومين بار طرح کنارهگيري خود را رد کرد، نيروهاي يمن با هواداران بزرگترين قبيله درگير شدند.
به گزارش فارس، پس از چند ماه تظاهرات مسالمتآميز مردم يمن عليه علي عبدالله صالح، روز گذشته اين کشور شاهد درگيري مسلحانه ميان موافقان و مخالفان دولت بود.
منابع خبري از آغاز درگيري ميان ارتش عبدالله صالح و هواداران شيخ صادق الاحمر، شيخالشيوخ قبيله حاشد، بزرگترين قبيله قبايل يمن خبر دادند.
اين درگيري يک روز پس از امتناع علي عبدالله صالح از امضاي طرحي آغاز شد که شوراي همکاري خليج فارس به همراهي آمريکا و به عبارتي ديگر دوستان و متحدان او براي کنارهگيري او از قدرت تهيه کردند ولي صالح به بهانههاي مختلف از امضا کردن آن طفره رفت.
منابع خبري از يمن گزارش کردند که هواداران بزرگترين قبيله يمن تاکنون بر مراکز مهمي مانند وزارت بازرگاني و صنعت و مرکز توجيه و ارشاد تسلط پيدا کردهاند و درگيريهاي شديدي ميان دو طرف در تاسيسات مهم ديگر کشور در صنعاء، در گرفته است.
اين درگيريها تنها چند ساعت پس از تهديد علي عبدالله صالح به جنگ داخلي آغاز شد و صالح اکنون الاحمر رئيس بزرگترين قبيله يمن را در مقابل خود ميبيند که پيش از اين به مردم پيوسته و خواستار کنارهگيري صالح شده بود.
بنا بر اين گزارش، شاهدان عيني اعلام کردند که هواداران الاحمر تاکنون 30 سرباز از نيروهاي علي عبدالله صالح را بازداشت کردهاند.
لطفالله فروزنده دهکردي معاون توسعه مديريت و نيروي انساني رئيس جمهور شامگاه دوشنبه براي يک ديدار چهار روزه وارد فرودگاه ناريتاي ژاپن شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، لطف الله فروزنده در اين سفر که بنا به دعوت خانم ساداکو اوگاتا رئيس سازمان همکاريهاي بينالمللي ژاپن صورت گرفته است، علاوه بر ملاقات با خانم اوگاتا با وزير اصلاحات امور کارکنان دولتي، رئيس سازمان امور پرسنلي، رؤساي کميسيونهاي مجالس ژاپن در خصوص امور اداري و پرسنلي، رئيس و اعضاي گروه دوستي پارلماني ژاپن و ايران نيز ديدار خواهد کرد.
همچنين وي در مراسم جشن ميلاد حضرت فاطمه (س) دخت گرامي پيامبر اعظم (ص) که در اقامتگاه سيد عباس عراقچي سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن منعقد خواهد شد، شرکت خواهد کرد.