la politique |
جورج سورس و براندازی نرم
با توجه به حوادث پس از اتنخابات واهمیت آگاهی به روشهای براندازی نرم وطراحان آن همایشی با عنوان براندازی نرم در تهران بر گزار شد لذا از اینجانب خواسته شد در رابطه با سورس و براندازی نرم مقاله ای تهیه نمایم که اکنون متن کامل آن تقدیم خوانندگان محترم وبلاگ میگردد
مقدمه
انقلاب اسلامی ایران با آرمان استقلالطلبی و عزتطلبی، دفاع از مظلومین عالم و استکبارستیزی با ماهیت الگوسازی و تمدنسازی در مقابل نظام لیبرال دموکراسی غرب با مدعای نظم نوین جهانی، از روزهای آغازین خود، آماج تهاجم همهجانبه استکبار جهانی به سرکردگی امریکا، از طریق توسلجویی به روشهای مختلف کودتا، ترور، جنگ و ایجاد فشارهای بینالمللی و تحریمهای اقتصادی با هدف تغییر ساختار و براندازی نظام گردید.
با توجه به ناکارآمدی این ابزارها در دستیابی به اهداف و تجربه موفق ایران در عرصه مقابله با تهدیدات سخت و نظامی و از طرفی غیرشفاف بودن ماهیت تهدید نرم و همچنین کنش تمدنی غرب در دوران پساکمونیسم در بکارگیری الگوی نوین تغییر حاکمیت تحت عنوان انقلابهای مخملی و رنگی در اروپای شرقی، و آسیای مرکزی و قفقاز شامل چکسلواکی، لهستان، صربستان، گرجستان، اوکراین و قرقیزستان و نیز تحمیل هزینههای بینالمللی فراوان در سالهای اخیر در تهاجم نظامی به افغانستان و عراق، دشمنان انقلاب اسلامی را ترغیب به تمرکز بر اعمال تهدیدات نرم علیه جمهوری اسلامی ایران نمودهاست.
تمامی اقداماتی را که موجب میشود تا اهداف، ارزشهای حیاتی و اصیل یک نظام سیاسی و امنیت ملی کشور از لحاظ فرهنگی به خطر افتد یا موجب ایجاد تغییر و تحول اساسی در باور و ارزشهای اصلی نظام (استحاله فرهنگی) شود تهدید نرم میگویند. تهدید نرم همان براندازی خزنده و خاموش است. تغییرات ناشی از تهدیدات نرم، ماهوی، آرام و تدریجی است. این تهدید همراه با آرامش و خالی از روشهای فیزیکی و به شکل قانونی و با استفاده از ابزارهای تبلیغات، رسانه، احزاب، تشکلهای قشری اعمال میشود1.
تهدیدات نرم موجب میشود در طی یک دوره زمانی به جای تغییر ساختار، هویت و ارزشهای حاکم تغییر نماید با توجه به همین تهدید بود که مقام معظم رهبری در سخنرانی خود (29/11/1387) در دانشگاه علم و صنعت فرمودند: «همه بدانند که امروز دشمنان نظام جمهوری اسلامی از برکندن این بنیان مستحکم احساس عجز میکنند. سعیشان این است که به وسایل گوناگون، به دست خود کسانی که در این انقلاب بودند و هستند، از این محتوا ذره ذره بکنند. جمهوری اسلامی اسمش باشد، اسمش نظام انقلابی باشد، اما از محتوای اسلامی از محتوای انقلاب در آن خبری نباشد اسمش چه ارزشی دارد؟ محتوا لازم و مهم است.»
در واقع آنگاه که ارزشهای اصلی یک نظام کنار گذاشته شد به تدریج گفتمان و هویت جامعه و حتی نظامهای مستحکم و قوی چون اتحاد جماهیر شوروی از درون فرو خواهد پاشید.
ایالات متحده امریکا به خصوص بعد از پایان جنگ سرد به کمک عوامل خارجی و داخلی اقدام به انجام انقلابهای مخملی در کشورهای هدف نمودهاست. سرویسهای اطلاعاتی نظام سلطه با ایجاد مؤسسات زنجیرهای آموزشی ـ پژوهشی و عامالمنفعه، اقدام به سازماندهی انقلابهای رنگی به کمک عوامل خارجی و داخلی در یک کشور مینماید. مؤسسات سوروس یکی از مهمترین مؤسساتی است که در زمینهی انقلابهای رنگی و مخملی در کشورهای مختلف فعالیت داشته است در این مقاله با هدف نهایی آشنایی با تهدیدات و براندازی نرم به سؤالات زیر انشاءالله به اختصار پاسخ خواهیم گفت:
1. جورج سوروس کیست؟
2. بنیاد سوروس چیست و چه اهدافی را دنبال میکند؟
3. براندازی نرم و انقلابهای مخملی چگونه شکل میگیرد؟
4. چگونه میتوان با تهدیدات نرم در دههی چهارم انقلاب مقابله کرد؟
برای مطاله متن کامل مقاله بر روی آدرس اینترنتی ذیل کلیک نمایید
http://yas.ofogh.net/Detail.asp?ItemID=1234
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در جمعه 88 دی 18 ساعت ساعت 12:32 عصر
دربــاره ی ما
کارشناس ارشد روابط بین الملل ،دانشجوی دکتری ومترجم زبان فرانسه
منوی اصــــلی
خبرنامه
آمار و اطلاعات
پیونــدهای روزانه
نــوشته های پیشین
آخرین نـــوشته ها
وصیت نامه شهدا
لوگوی دوستان
دیــگر امکانات