la politique |
قطعنامه 1929شورای امنیت نظام سلطه بر علیه ایران
شورای امنیت سازمان نظام سلطه قعطنامه جدیدی علیه ایران تصویب کرد که تحریم ها علیه این کشور را تشدید می کند.این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران برای اعتماد سازی هر چه بیشتر بیانیه تهران را امضا نمود ولی نظام سلطه این بیانیه را نپذیرفت بیانیه ای را که آقای میر حسین موسوی آن را با قرار داد ترکمنچای مقایسه کرده بود البته آخر ما نفهمیدیم که چرا اگر این قرار داد شبیه معاهده ترکمنچای بوده آمریکاییهای احمق چنین لقمه چرب وشیرین را از دست دادند به هر ترتیب علی رغم پیش بینی بعضی از محافل همیشه مخالف داخل کشور ترکیه و برزیل به این قطعنامه رای منفی ولبنان رای ممتنع داد
نماینده برزیل و ترکیه از اینکه به توافقنامه ای که میان این دو کشور و دولت ایران بر سر پیشنهاد تبادل سوخت امضا شده بود، توجه کافی نشد و پیش از رأی گیری برای تحریم های جدید، برای پیگیری این توافقنامه فرصت کافی در نظر گرفته نشد، انتقاد کردند.
شورای امنیت سال گذشته قطعنامه 1887 خود علیه ایران را با 14 رای موافق در برابر رای ممتنع اندونزی تصویب کرد. قطعنامه های قبل از آن همگی به اتفاق آرا تصویب شده بودمحمد خزاعی، سفیر ایران سازمان ملل متحد پیش از تصویب قطعنامه جدید در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) تصویب این قطعنامه را "اشتباهی بزرگ" خوانده بودبه گفته او: "از نظر ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران این اقدام عجولانه راه تعامل را از مسیر طبیعی خود منحرف کرده و نشان دهنده آن است که طرف های مقابل، راه تقابل را برگزیده اند که در این صورت تهران راهی جز برخورد مناسب با راه دوم را نخواهد داشت
حال که هر نوع همکاری اعتماد ساز با نظام سلطه جواب نمیدهد پیشنهادات ذیل را مینمایم:
اخراج بازرسان آژانس از ایران ،
خروج از ام پی تی ،
جلوگیری از تردد کشتی های حامل اجناس آمریکایی و یا تحت مالکیت این کشور از تنگه هرمز و بازرسی از تمام کشتی های عبوری از تنگه هرمز و جلوگیری از عبور آن در صورتی که دارای کالایی از کشور های دشمن ایران باشد
احضار سفرای تمام 12 کشور رای دهنده 11 تا به اضافه سفیر سویس به عنوان حافظ منافع آمریکا
کاهش سطح روابط با روسیه و چین در حد کاردار و فراخواندن سفیر ایران از این کشورها
تحریم شرکت های سپاه
به گزارش رادیو استعمار پیر بی بی سی فردی بنام جواد رحیقی که یکی از مدیران برنامه اتمی ایران معرفی شده است و نیز 40شرکت و موسسه ایرانی که به ارتباط داشتن با برنامه های اتمی و موشکی ایران متهم شده اند، در فهرست تحریم های پیش بینی شده قرار داشتند.
قرارگاه سازندگی خاتم الانبیای سپاه و چهار موسسه زیرمجموعه آن بنام های مکین، رهاب، فاطر و مهندسین مشاور ایمن سازان نیز در فهرست تحریم های شورای امنیت قرار داده شده اند
دولت آمریکا در ماه مه امسال این نهادها و نیز سرتیپ رستم قاسمی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا را تحریم کرده بود. این قرارگاه در پروژه های کلان فعال است و بر اساس گزارش ها، فعالیت هایش را در صنایع نفت و گاز ایران گسترش داده است.
مجتمع صنعتی امین، گروه صنایع تسلیحاتی، صنایع فراساخت، صنایع شهید خرازی و صنایع شهید ستاری نیز مشمول تحریم های جدید شده اند.
خط کشتی رانی جنوب نیز یکی از سه نهاد زیرمجموعه خطوط کشتیرانی ایران است که در این قطعنامه در فهرست تحریم ها قرار دارد.
با تصویب این قطعنامه، دارایی های این شرکت ها در بانک های خارجی باید مسدود شود و مسئولان آن ها با ممنوعیت سفرهای بین المللی مواجه خواهند شد.
تحریم های جدید
قطعنامه جدید ایران را موظف می کند که ساخت تمام مراکز غنی سازی اورانیوم یا تاسیسات اتمی آب سنگین ( مراکز پلوتونیوم) را متوقف کند و از ساخت تاسیسات مشابه خودداری کند.
مجازات های مندرج در این سند عبارتند از:
· فعالیت های اتمی تجاری ایران در خارج از جمله هرگونه شرکت در طرح های استخراج اورانیوم در کشورهای دیگر یا شرکت در تولید مواد یا تکنولوژی های اتمی در خارج را ممنوع می کند.
· دولت های دیگر را موظف می کند که از حضور دولت ایران و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی در موارد فوق جلوگیری کنند.
· کشورها را موظف می کند که از انتقال مستقیم یا غیرمستقیم هشت نوع سلاح سنگین از جمله تانک، خودروهای زره ای، هواپیماهای جنگی، هلیکوپترهای تهاجمی، کشتی های نظامی و سیستم های موشکی به ایران جلوگیری کنند.
· منع فعالیت های ایران در خصوص تولید موشک های بالستیک با توانایی حمل کلاهک هسته ای.
· منع آزمایش های موشکی ایران که در آن از تکنولوژی بالستیک استفاده شده باشد.
· کشورها را موظف می کند که از ورود شمار دیگری از مقام های ایران به قلمروی خود جلوگیری کنند و دارایی های تعداد دیگری از افراد و شرکت های ایرانی را در فهرست تحریم ها برای مسدود شدن قرار می دهد.
این قطعنامه همچنین خطوط کشتیرانی ایران را هدف قرار می دهد:
· از دولت ها می خواهد تمام محموله های هوایی و دریایی که به ایران فرستاده می شود یا از آن خارج می شود را در فرودگاه ها، بنادر و آب های قلمروی خود در صورتی که بر این باور باشند که آن محموله ها حاوی مواد اتمی، موشکی یا نظامی ممنوع اعلام شده است، بازرسی کنند.
· به کشورها اجازه می دهد محموله های دریایی ایران را بر اساس قوانین بین المللی در آب های آزاد بازرسی، توقیف و حتی در صورت لزوم نابود کنند.
· به کشورها اجازه می دهد از تامین سوخت یا ارائه خدمات دیگر به کشتی های ایران یا کشتی های خارجی حامل محموله های "غیرقانونی" ایران خودداری کنند.
· از کشورها می خواهد "مراقب" مبادلات مالی اشخاص یا شرکت ها با افراد و کمپانی های ایرانی از جمله شرکت های وابسته به سپاه پاسداران یا خطوط کشتیرانی ایران باشند.
· از کشورها می خواهد "مراقب" مبادلات مالی بانک های ایرانی از جمله بانک مرکزی این کشور باشند تا از مبادلاتی که مربوط به فعالیت های اتمی حساس ایران یا سیستم های پرتاب کلاهک های هسته ای این کشور می شود، جلوگیری کنند.
· از کشورها می خواهد که با اتخاذ تدابیر لازم از افتتاح شعبه ها و نمایندگی های بانک های ایران در قلمروی خود در صورتی که معتقدند چنین شعبی با فعالیت های اتمی ایران ارتباط دارند، جلوگیری کنند.
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در پنج شنبه 89 خرداد 20 ساعت ساعت 12:9 صبح
دربــاره ی ما
کارشناس ارشد روابط بین الملل ،دانشجوی دکتری ومترجم زبان فرانسه
منوی اصــــلی
خبرنامه
آمار و اطلاعات
پیونــدهای روزانه
نــوشته های پیشین
آخرین نـــوشته ها
وصیت نامه شهدا
لوگوی دوستان
دیــگر امکانات