la politique |
پایان اوت 2010 ، پایان ماموریت جنگی آمریکا در عراق
رییسجمهور آمریکا دستور داد تا ظرف مدت 18 ماه نیروهای آمریکایی از عراق خارج شوند، این در حالی است که جنگ عراق، سیاست داخلی آمریکا را تحت تاثیر قرار داده و منجر به برجای ماندن تلفات نظامی بالایی شده است. از سویی این جنگ هزینههای سرسام آوری را به دنبال داشته و همچنین وجهه آمریکا را در جوامع بینالمللی تا حدود زیادی خدشهدار کرده است. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا در پایگاه تفنگداران دریایی ارتش آمریکا واقع در کارولینای شمالی در خصوص استراتژی جدید جنگ اظهار داشت: بگذارید صراحتا اعلام کنم: در 31 اوت 2010 ماموریت ما در عراق به پایان خواهد رسید. البته اوباما خاطرنشان ساخت: 50 هزار سرباز آمریکایی تحت ماموریتی جدید تا پایان 2011 در عراق باقی خواهند ماند. در حال حاضر 142 هزار سرباز آمریکایی در عراق مستقر هستند. وی اظهار داشت: من قصد دارم تمامی سربازان آمریکا را تا پایان سال 2011 از عراق خارج کنم. اوباما افزود: شمار نیروهایی که پس از 2010 در عراق باقی خواهند ماند، بین 35 تا 50 هزار سرباز خواهد بود. رییس جمهور آمریکا عنوان داشت: پایان جنگ نامحبوب عراق آغاز دوره جدید دیپلماسی آمریکا در خاورمیانه است که شامل "تعامل اصولی و مداوم" با ایران و سوریه خواهد بود.
اوباما همچنین به طور رسمی انتصاب کریستوفر هیل، به عنوان سفیر آمریکا در عراق را اعلام کرد. کریستوفر هیل که یک دیپلمات کهنهکار است اخیرا به عنوان مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات شش جانبه خلع سلاح هستهای کره شمالی انجام وظیفه کرده است.
رییس جمهور آمریکا گفت: ما نمیتوانیم عراق را از شر هر فردی که با آمریکا مخالفت میکند و یا با دشمنان ما همدردی میکند، خلاص کنیم. ما نمیتوانیم از خیابانهای عراق به مدت نامعلومی مراقبت کنیم تا کاملا امن شوند و نمیتوانیم تا زمانی که اتحاد عراق کامل شود در این کشور بمانیم. باراک اوباما همچنین در گفتوگو با شبکه تلویزیونی PBS اظهار داشت که وی به طور روشن اعلام کرده است برنامه خروج نیروهای آمریکایی از عراق با مشورت فرماندهان نظامی آمریکا مطرح شده است. رییس جمهور آمریکا عنوان داشت: ما به اجماعی قوی با فرماندهان نظامی، افراد حاضر در صحنه، دیپلماتها و تحلیلگران دست یافتهایم و من معتقدم این راهی است که ما را به جلو میراند. رییس جمهور آمریکا همچنین قول داد که به رغم تغییر تمرکز آمریکا از عراق به افغانستان آمریکا برنامه بلندمدتی برای افغانستان ندارد. اوباما اظهار داشت: یکی از مسایلی که من معتقدم باید در افغانستان مطرح شود این است که ما هیچ منافعی در حضور طولانی مدت در افغانستان نداریم. وی با اشاره ضمنی به درک احساسات مردم افغانستان پس از تهاجمات روسیه و انگلیس اضافه کرد: همانطور که میدانید تاریخ بلندمدتی از اشغال در افغانستان جریان داشته است و ما باید در استراتژی خود به این تاریخ توجه داشته باشیم.
اوباما افزود: هدف دیگر ما در منطقه امنیت آمریکاییهاست. رییسجمهور آمریکا خاطرنشان کرد: تا زمانی که استراتژی روشنی نداشته باشیم هیچ استراتژی برای خروج نخواهیم داشت. اوباما عنوان داشت: هدف من بازگرداندن فوری سربازان تا حد امکان بدون وجود داشتن شرایطی در افغانستان است که در آن تروریستهای بالقوه اجازه حمله به آمریکا را داشته باشند.
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در شنبه 87 اسفند 10 ساعت ساعت 11:40 صبح
دربــاره ی ما
کارشناس ارشد روابط بین الملل ،دانشجوی دکتری ومترجم زبان فرانسه
منوی اصــــلی
خبرنامه
آمار و اطلاعات
پیونــدهای روزانه
نــوشته های پیشین
آخرین نـــوشته ها
وصیت نامه شهدا
لوگوی دوستان
دیــگر امکانات