la politique |
به گزارش پرس.تی.وی ـ بیروت، با خاتمه موعد نامزدی برای انتخابات مجلس لبنان، فهرست نهایی نامزدها اعلام و شمارش معکوس برای مبارزه انتخاباتی برای انتخابات مجلس لبنان در 17 خرداد آغاز خواهد شد. این موعد با حضور لبنانیهای مقیم خارج و بازگشت آنان به لبنان برای گذراندن تعطیلات تابستانی همزمان شده است. بسیاری از گروههای لبنانی نیز با هزینه کردن مبالغی در صدد جذب رایدهندگان لبنانی ساکن خارج کشور برای شرکت در انتخابات هستند.
این در حالی است که مسئولان سیاسی، نظامی و امنیتی لبنان اعلام کردند که نگرانی و ترسی درباره تامین امنیت انتخابات به لحاظ سیاسی وجود ندارد.
روزنامه لبنانی السفیر در این زمینه نوشت: «فضای آشتی عربی سایه خود را بر تلاشهای جاری در تهیه مقدمات انتخابات در لبنان به ویژه میان مسلمان افکنده و امکان دارد که این عامل به نوعی بر مسیحیان این کشور نیز تاثیرگذار باشد؛ به ویژه آن که تماسهای غیر مستقیمی بین میشل سلیمان رییسجمهور لبنان و میشل عون رهبر جریان آزاد ملی در این راستا آغاز شده است. امکان دارد این تلاشها منجر به ایجاد تفاهمی جدید شود که تاثیری مستقیم بر مبارزه انتخاباتی در مناطق مسیحینشین در برخی از شهرستانها مانند جبیل و کسروان و المتن شمالی داشته باشد».
منابع و ناظران آگاهی که روند انتخابات لبنان را زیر نظر دارند درباره انتخابات در مناطق سنینشین میگویند با توجه به فضای جهان عرب به ویژه پس از نشست سران عرب در دوحه و تاثیر غیر قابل مشاهده آن بر لیستهای انتخاباتی، به عنوان نمونه دو شهر طرابلس و بیروت را میتوان ذکر کرد که عربستان خواهان تکرار صحنه انتخابات سال 2005 در این دو شهر نیست که در آن خانوادههای سیاسی سنتی وجود دارند.
در این میان حزبالله از اولین احزاب لبنانی بود که نام 11نامزد خود در انتخابات را اعلام کرد و قرار است که در روز دوشنبه، محمد رعد رییس فراکسیون نمایندگان حزبالله در مجلس برنامه انتخاباتی این حزب را به طور رسمی اعلام کند.
این در حالی است که نبیه بری رییس مجلس لبنان نیز تصمیم نهایی خود را درباره نامزدهای جنبش شیعی امل در جنوب و بقاع و بعبدا و در بیروت را نهایی کرده و اکنون مشغول گفتگو با میشل عون برای توافق در مورد نامزد مشترک خود در منطقه جزین در جنوب لبنان هستند که منطقهای حاوی ساکنان شیعه و مسیحی است. میشل عون نیز نام برخی از نامزدهای خود را در برخی از مناطق اعلام کرده است.
اما مبارزه مهمی که جریان آزاد ملی با حزب کتائب به سرپرستی امین جمیل و بقیه احزاب گروه 14 مارس همپیمان کتائب با آن روبرو هستند، در منطقه مسیحینشین متن شمالی و البترون در شمال بیروت است که در این میان رای حزب ارمنی طاشناق که متحد و همپیمان میشل عون و گروه 8 مارس است سرنوشتساز مینماید. در این منطقه که رقابت بین دو گروه 8 و 14 مارس بسیار نزدیک است، همه سعی دارند تا حزب ارمنی طاشناق را به سمت خود جذب کنند تا معادله را تغییر دهند. مذاکرات جریان المستقبل به رهبری سعد حریری با حزب طاشناق هنوز به نتیجه نرسیده و طاشناق هنوز همپیمانی خود با میشل عون را حفظ کرده است.
رهبران گروه 14 مارس به دلیل کثرت نامزدهای انتخاباتی خود در برخی از مناطق هنوز بر سر نام نامزدهای خود اختلافنظر دارند؛ چنانکه نشست چهارجانبه سعد حریری رهبر جریان المستقبل، امین جمیل و ولید جنبلاط رییس حزب سوسیالیست ترقیخواه و سمیر جعجع رهبر قوات لبنان پنجشنبه شب در محل سکونت حریری بدون نتیجه به پایان رسید.
حریری تلاش کرده است برای قطعی کردن پیروزی خود در انتخابات در شمال لبنان با نجیب میقاتی نخستوزیر سابق لبنان و محمد الصفدی وزیر کنونی اقتصاد به عنوان چهرههای سیاسی موثر این منطقه ائتلاف کند. در این ارتباط صفدی روز گذشته در شهر صیدا در جنوب لبنان اعلام کرد که لیست نامزدهای ائتلافی گروه 14 مارس در طرابلس طی روزهای آینده اعلام خواهد شد که شانس گروه 8 مارس برای پیروزی در انتخابات در این منطقه ضعیف است.
حریری در جنوب و شمال لبنان به ویژه در شهر صیدا تلاش کرده است تا با گروه جماعت اسلامی ائتلاف کند و به این منظور وی روز گذشته با ابراهیم المصری از رهبران گروه جماعت اسلامی دیدار کرد؛ هر چند این گروه در سابق در میان اهل سنت دارای جایگاه خوبی بود؛ اما در انتخابات سال 2005 نتوانست کسی را به مجلس بفرستد.
اما در صیدا پایتخت جنوب، بهیه حریری خواهر رفیق حریری خود را نامزد انتخابات کرده و انتظار میرود که فواد سنیوره نخستوزیر لبنان نیز در روزهای آینده قبل از پایان فرصت نامنویسی خود را از منطقه صیدا نامزد کند. شهر صیدا نیز از جمله مناطقی است که احتمال پیروزی اسامه سعد نامزد اپوزیسیون در آن بسیار ضعیف است.
در این ارتباط روزنامه لبنانی النهار نوشت: «انتظار میرود که گروه 14 مارس ساعاتی قبل از پایان موعد نامنویسی، لیست نامزدهای خود را اعلام کنند».
تاکنون 270 نفر برای نامزدی مجلس لبنان به منظور شرکت در مبارزه انتخاباتی نامنویسی کردند. تعداد نمایندگان مجلس لبنان 128نفر است.
ناظران آگاه بر این باور هستند که رقابت انتخاباتی در این دوره بسیار نزدیک بوده و هر کدام از دو گروه 8 و 14 مارس با اختلاف اندکی بر دیگری پیروزی خواهند شد.
در این میان برخی از مناطق مانند جنوب و بقاع به شکل سنتی در اختیار اپوزیسیون قرار داشته و برخی از دیگر مناطق مانند طرابلس، بیروت و صیدا نیز در ید قدرت جریان 14 مارس است. رقابت اصلی برای در اختیار گرفتن اکثریت پارلمانی در مناطقی مانند المتن، بعبدا و عالیه است که هیچکدام از دو گروه تاثیرگذار لبنانی در آن اکثریت مطلق را در اختیار ندارند و رقابت حساسی میان آنها جریان دارد.
لینک ثابت - نوشته شده توسط Abolfazl sedghi در چهارشنبه 88 فروردین 19 ساعت ساعت 10:35 عصر
دربــاره ی ما
کارشناس ارشد روابط بین الملل ،دانشجوی دکتری ومترجم زبان فرانسه
منوی اصــــلی
خبرنامه
آمار و اطلاعات
پیونــدهای روزانه
نــوشته های پیشین
آخرین نـــوشته ها
وصیت نامه شهدا
لوگوی دوستان
دیــگر امکانات